Biciklizam:Zmajevi zadovoljni postignutim rezultatima

Bliži se kraj godine pa je došlo vrijeme da se sumiraju postignuti rezultati u raznim oblastima, pa tako i sportu.Kada je riječ o biciklizmu takmičarska sezona je završena i mnogo je razloga da se sumiraju postignuti rezultati.

U Biciklističkom klub Zmaj od Bosne ističu da su zadovoljni postignutim rezultatima ali da uvijek može bolje.

U Premijer ligi BiH Zmajevi su u tekućoj godini krenuli osvajanjem 2.mjesta kadeta Branislava Bane Zimonjića u generalnom plasmanu, Keno Kajtezović je bio 4.mjesto, kadetkinja Amela Mehmedović treća a 1. za kadetkinje, juniori Kenan Mehmedović 4. u generalnom, Advan Bešić 7. seniorke Анастасија Ћоровић (4), seniori Rasim Suljić (19), Saša Šarenac (20) u generalnom.

Zmaj od Bosne je ekipno u generalnom plasmanu drugi sa 1582 boda, BSK Banja Luka prvi sa 1735 bodova i treći Daj Krug iz Bihaća sa 1219 bodova. Mastersi ili veterani bilkježe takođe zapažene rezultate, u kategoriji A Nermin Klapić (7) u generalnom plasmanu, kategorija B Sulejman Suljo Isaković (4), Emir Hodžić (? u generalnom. Kategorija C – D generalni plasman Džemal Jašarević C (2) D (1) Sejad Salkić C (3) D (2), Pandur Nijaz C(4) D (3), Čačevac Sreten C (5), D (4) Damir Mehikić (6) – (3) dr Adem Balić (8)- (4), dr Suljagić Edin (9) – (5) i Mustafa Husanović (11) – (6).

Trener BK Zmaja od Bosne Hajrudin Trle o postignutim rezultatima kaže:

“Postigli smo zapažene rezultate , tako kad se sve sabere ekipno smo bili prvi sa 1240 bodova ispred BSK Banja Luka sa 729 bodova i Pedala Žepče sa 510 bodova. I kad saberemo sve bodove od svih kategorija Zmaj je ubjedljivo ekipno prvi sa 2822 bodova, ispred BSK Banja Luka sa 2564 boda i Rotacije Zenica sa 1505 bodova”.

Zahvaljujući pomoći raznih sponzora i donatora postignuti su ovako dobri rezultati, na čemu su biciklisti zahvalni:

“Ovom prilikom bih se zahvalili Vladi TK, Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK, Gradu Tuzli, Umel Dalekomontaža Tuzla,BH Telekomu Tuzla, Ordinaciji Dr. Balić, Neonetx D.O.O. Tuzla, M- BIKE SHOP Tuzla, MUP TK, PU ISTOK, Motel i Restorann Aqua Simin Han i svim ostalim koji nas podržavaju na bilo kakav način. Posebnu zahvalnost dugujemo svim porodicama od naših svih članova od najmlađih do najstarih koji nam pružaju podršku da njihovi najmili se bave ovim viteškim i izuzetno skupim sportom. Veliko hvala nastavnicima učiteljima i poslodavcima od naših takmičarki i takmičara što imaju razumljevanje prema njima i pružaju im podršku.

Ovdje posebnu zahvalnost dugujemo našem kapitenu Đulaga Đuli Trejić koji nas je podržavao materijalno i moralno cijelu sezonu iako je bio spriječen ove sezone da se takmiči i donese veći doprinos svom timu”, rekao nam je istaknuti bicikista i selektor reprezentacije BiH Hajrudin Trle.