Bicikoizam:Zmajice spremne za velike uspjehe

Biciklisti Zmaja od Bosne nastupaju na brojnim takmičenjima u svim kategorijama i osvajaju mnoge pobjede.Zastupljene su sve kategorije-“mlađi kadeti”, “kadeti”,juniori”,”elita”, i “žene”,”žene mastersi”.Riječ je o Zmajevima, ubjedljivo najboljoj ekipi u BiH.

Ovoga puta više riječi bit će o “ljepšoj polovini”, tj.Zmajicama, o kojima govori trener, direktor i selektor reprezentacije BiH:

“Ukratko ću predstaviti naše Zmajice, a prije svega tu je naša Tijana Tiky BeHa, iskusna i ponosna Zmajica koja ne samo da daje sportski doprinos, nego i moralni.Od Анастасија Ћоровић puno očekujemo ove godine, jer je dosta učila i marljivo trenirala i mislim da je došlo vrijeme za njene pobjede.Doktorka Devleta Balić istinsko i jedno ohrabravajuče pojačanje, od koje očekujemo puno , a za početak da pokaže svoje pravo sportsko umijeće i prevaziđe očekivanja.Naša najmlađa takmićarka je Amela Mehmedović koja će ove sezone imati dosta toga da pokaže i opravda moje povjerenje, jer je broj jedan za 2022. godinu.Očekujem njen nastupi na Olimpijmskim igrama mladih u Slovačkoj. I pored toga od nje očekujemo da bude uzorna učenica i primjer drugima -kako se može biti dobar učenik i vrhunski sportaš”, objašnjava nam trener Hajrudin Trle.

Pred sportašicama i sportašima BK Zmaja od Bosne nastupa godina velikih očekivanja, a sudeći po dosadašnjim rezultatima i radu, sigurno ni uspjesi neće izostati!/Š.G./