BK Živinice: Uspio Konjuh Adventure

Uspješno je završena bicikistička manifestacija pod nazivom Konjuh Adventure, a koju organizuje Biciklistički klub Živinice.Predsjednik ovog sportskog kolektiva Ramo Ramić zadovoljan je postignutim na ovoj atraktivnoj sportskoj priredbi:

“Ne postoje riječi koje bi opisale koliko smo ponosni na Konjuh Adventure. Okupili smo preko 70 biciklista iz cijele naše zemlje. Ne treba puno pričati koliko je ova trka postala popularna, a dokaz tome je da su sve prijave popunjene za nekoliko dana. Sigurni smo da bi broj bio i nekoliko puta veći da nije stanje kakvo jeste, kako kod nas tako i u cijelom svijetu sa epidemioloskom situacijom”.

Biciklisti su proveli dva dana u prelijepom ambijentu Zaštićenog pejzaža Konjuh i posjetili naljepše predjele, kao što su Zelemboj, Zidine, Paučko jezero, Djevojačka pećina, rimska kaldrma itd. Treba napomenuti da je sve proteklo u najboljem redu i ono najbitnije- nije bilo padova i povrjeđenih.

“Svim našim gostima veliko hvala i nadam se da smo bili dobri domaćini i da smo ispoštovali vaša očekivanja. Naravno sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške italijanske nevladine organizacije CISP. Isto tako zahvaljujemo se JU Zaštićeni pejzaž Konjuh koja nam je također pomogla u realizaciji ovog velikog projekta.Također hvala živiničkoj firmi Aden, kao i firmama Dukatu, Ovako i restoranu Cult”, rekao nam je Ramo Ramić.