BK Živinice: Uspjela rođendanska vožnja

Navršilo se 9 godina od kada je osnovan Biciklistički klub Živinice, pa je tim povodom danas organizovana rođendanska rekreativna vožnja.Okupljanje je bilo na Gradskom bulevaru u 11 sati, a potom su oni najuporniji krenuli ka odredištu-popularnom izletištu Rudine.

Devet godina rada i djelovanja nije malo. U tom periodu prošli smo svašta. Počeli smo sa malim, jako malim brojem zaljubljenika u biciklizam i došli do toga da trenutno aktivno učestvujemo u izradi strategije za razvoj turizma na općini Živinice, a na sportskom, takmičarskom planu smo ostvarili skoro sve što se može ostvariti u jednom klubu.

Od učešća na svim trkama u državi i određenim trkama u zemljama okruženja, organizacije trka Premijer lige BiH, dva puta državno prvenstvo u MTBu, biciklijada u povodu obilježavanja dana općine, učešće u biciklističkom maratonu Bihać – Srebrenica i mnogo drugih manifestacija.

U narednom periodu i novim planovima sigurno će biti više riječi, a za sada pomenimo ono na što smo naročito ponosni i za šta smo sigurni da će u narednom periodu biti TOP priča je “Konjuh Adventure – feel the nature”.

O svemu ovome i našim planovima za neredni period u toku “zimske pauze” klub će organizovati posebnu prezentaciju o čemu ćemo vas sve obavijesiti na vrijeme, vaše je samo da nas pratite na fb i drugim društvenim mrežama na kojima smo prisutni.

“Na turi je prisustvovalo oko 50 biciklista sa poručja naše općine kao i TZ kantona. Zahvaljujemo se svim koji su svojim prisustvom uvećali ovaj naš događaj, a posebno kolegama biciklistima iz Srebrenika. Također zahvaljujemo se ekipi Crvenog križa koja, kao i svaki puta, prati naše događaje i sanitetski obezbjeđuje iste.

I na kraju zahvaljujemo se i restoranu Espresso Cult koji nas je ugostio nakon ugodne vožnje i pobrinuo se da ručak bude ukusan. Ovom vožnjom zatvorili smo biciklističku sezonu. Za iduću sezonu vam pripremamo puno sadržaja, događaja i druženja”, saopšteno je iz BK Živincie nakon završetka rekreativne trke./Ramo Ramić/