BK Živinice:Biciklima s Bulevara do Njivica

Biciklistički klub Živinice je povodom Dana Grada Živinice organizovao biciklijadu pod nazivom “CoolTura10”, pod pokroviteljstvom Grada Živinice i gradonačelnika.

“Ćak ni kišovito vrijeme nas nije zaustavilo da uživamo u ljepotama koje pruža biciklizam kao i Zaštićeni pejzaž Konjuh. Vozili smo turu sa Gradskog bulevara do planinarskog doma Drenik. Na vožnji su pored biciklista iz Živinica učestvovali prijatelji iz MTB Gradina Srebrenik, Pozitiva Kakanj, Mtb Ilijaš, Mtb Tešanj, biciklisti iz Tuzle, kao i novoosnovani Biciklistički klub Kalesija.

Posebno nam je drago kada vidimo veliki broj djece koja voze bicikl i vole biciklizam. Zahvaljujemo se planinarskom društvu Drenik koji su nam pripremili ukusan grah, kao i tople napitke. Također zahvaljujemo se i ekipi Crvenog križa koji su vršili sanitetsko obezbjeđivanje biciklijade”, rekli su nam organizatori ove zanimljive biciklističke utrke.

Na ovoj velikoj manifestaciji sporta učestvovalo je preko 100 biciklista, što potvrđuje da je biciklizam sve popularniji među mladima./Ramo Ramić/