BK Živinice:Ove godine idemo još bolje,po šesti put

– BK Živinice otvara prijave za nezaboravnu biciklisticku avanturu – Konjuh Adventure – feel the nature, ali sada uz podršku velikog biciklističkog brenda ” SALCANO”.

Ovogodišnji Konjuh Adventure nikako ne smijete propustiti.

Ovaj događaj je pokazao odlične rezultate i ogroman potencijal kada su u pitanju događaji ovakve vrste, tako sa ponosom možemo reći da imamo jedan od najvećih događaja ovog tipa u našoj zemlji. Kako je ovo jubilarni 6. po redu KA pripremili smo Vam odličan sadržaj.

Jedinstven po mnogo čemu, ovaj događaj će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja i želje kada su u pitanju avanturizam, brdski biciklizam, priroda, kampovanje…

Kroz dva dana provedena u prelijepom ambijentu Zaštićenog pejzaža Konjuh, kampovanje na Paučkom jezeru, vožnja kroz predjele od kojih vam zaista zastaje dah, Zidine, Zelemboj, Vrh Konjuha, Paučko jezero, Djevojačka pećina, Turska kaldrma i mnogo toga… nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Učešće je potpuno besplatno!!! Prijave traju do 8.augusta.

Svi učesnici voze na vlastitu odgovornost. Broj učesnika će biti OGRANIČEN. Biciklistički klub Živinice ni u kojem slučaju na preuzima bilo kakvu odgovornost osim da obezbjedi vodiče na turi kao i drugu potrebnu logistiku. Ali treba napomenuti da je kaciga obavezna na turi i svi koji je nemaju neće moći učestvovati.

Prevoz ličnih stvari (šatora, vreća za spavanje i sl.) od Zlače do Paučkog jezera i nazad je obezbjeđen od strane organizatora.

Zajednička večera i doručak u kampu na Paučkom jezeru su također osigurani a bit ce pripremani po tradicionalnim receptima Bosanske kuhinje koju ce pripremati PREC.
Također, organizator je obezbijedio dio šatora ali učesnici mogu da koriste i svoje lične šatore (što je naša preporuka).

Kad je sve ovako lijepo organizovano ko onda ne bi dosao i uživao u ljepotama Konjuha te ga istražio na jedan potpuno drugačiji način. Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju i vrlo rado ćemo odgovoriti na svako vaše pitanje.

Značaj i težinu ovog projekta su također prepoznali Grad Živinice, Zaštićeni pejzaž Konjuh,udruženja: KonjuhLab i Prec.Firme: ZH Zola, Aden, Omega, Pekara Algoritam-Inženjering, Dukat.

Link za prijavu:https://forms.gle/QYXy9mAkgz73ApV57

Medijski partneri su: BikeMagazin, Televizija Živinice, RtvTK, Zivinice.ba, Tuzlainfo.

Start je 13.08.2022. u 9 sati na Zlači, a završavamo idući dan oko 15 sati.

Ovo nije jednostavna ni bezazlena tura i nije pogodna za početnike. Maloljetni biciklisti će moći učestvovati uz pismeno odobrenje roditelja (obrazac ćemo naknadno objaviti).Svi učesnici će dobiti i poklon paket.

Svakodnevno ćemo objavljivati informacije stay tuned…