Boks: Velike borbe na živiničkom ringu

Danas je od 16 sati održana svečana ceremonija pred početak 5.kola prvenstva Federacije BiH u boksu za sve uzrasne kategtorije.Nakon defilea i predstavljanja ekipa učesnica, intonirana je državna himna Bosne i Hercegovine.

Čast da proglasi početak 5.kola prvenstva FBiH pripala je bivšem bokserskom šampionu, a sada članu Upravnog odbora BS FBiH Ramizu Aljiću.

Na ring su prvi izašli oni najmlađi u muškoj i ženskoj kategoriji, čije su borbe privukle pažnju publike.Čini se da je najviše aplauza pobrao mladi bokser tuzlanske Slobode Ezel Biberović, koji je bio veoma borben i rasposložen za boks, te je slavio ubjedljivu pobjedu.

Inače, danas su nastupali bokseri Mostara, Kralja Tomislava iz Čapljine, iz Ljubuškog dva kluba -BK Ljubuški i KBV Ljubuški, te Brotnjo, Čitluk, Novi Grad Sarajevo, Ilidža, Zlatni ljiljan Sarajevo, Vogošća, Sloboda Tuzla, KBS Banovići, Fenix Tuzla, Soda Lukavac, Grad Tuzla i domaćin BK Živinice, inače tehnički organizator prvenstva.

Sutra, u nedjelju, na programu je tradicionalni turnir, 25.po redu “Živinička mladost” i već od 11 sati počinju borbe za medalje i pehare u svim kategorijama.Gradska dvorana Živinice vas čeka, ulaz za posjetioce i ljubitelje boksa besplatan./Š.G./