Boks: Živiničanin Edis Bešić u subotu protiv Özkaplana

Bosanskohercegovački MMA teškaš Edis Bešić prihvatio je poziv najbolje regionalne organizacije Serbian Battle Championship da nastupi na “SBC 19” priredbi u Novom Sadu.

Bešić (2-2) je pristao nastupiti samo tri dana pred održavanje priredbe (jučer) koja je na rasporedu 1. decembra, a za protivnika će imati neporaženog Turčina iz ponajboljeg evropskog MMA kluba “UFD Gym” iz Düsseldorfa Ugura Özkaplana (3-0) koji se prvotno trebao sastati s Brazilcem Willianom Hoffmannom (9-3).

Borac iz Živinica poznat je kao borac koji prihvata svakog protivnika, što se može vidjeti iz njegovog prvog meča kada se u debiju borio s borcem koji je već imao osam profi mečeva, iz pobjede sa 0-1 skorom protiv borca sa skorom 4-1 i iz dva meča s borcima iz Rusije.

Inače, “SBC 19” je zaista spektakularna priredba kakvu odavno nismo vidjeli u organizaciji jedne promocije iz regije, a najpoznatiji par svakako čine bivši olimpijski prvak legendardni Satoshi Ishii (17-8-1) i istinski MMA veteran Tony Lopez (61-29)./Sportski portal “LUX”/