Sport:Edis Bešić pred novim izazovom

Naš poznati MMA teškaš Edis Bešić priprema se za nove izazove i borbu na sceni poznate  regionalne organizacije  MEGDAN fighting , a borba se održava u Sremskoj Mitrovici.Šta je to MMA?

Mixed Martial Arts- MMA su mješovite borilačke vještine, dakle, borilački sport u kojem se za pobjedu nad protivnikom koristi kombinacija velike većine borilačkih disciplina.

Edis Bešić će se boriti protiv Francuza Aboubacora Bathillya, inače prvaka u više organizacija i kao takav je br.1 rangirani teškaš u toj državi.O svojim očekivanjima pred ovaj meč, koji je na programu 18.decembra tekuće godine,Bešić kaže:

“Ovo je za mene veliki izazov i obaveza da uložim puno napora i sportskog umijeća, kako bi izborio pobjedu, koja je veoma važna.Pobjednik ove borbe ulazi u top 10 teškaša Evrope, što bi mi mnogo značilo i što bi za mene bio novi podstrek da nastavim intenzivnim treninzima ka još većim uspjesima”.

Borac Edis Bešić iz Živinica poznat je kao borac koji prihvata svakog protivnika, borac bez mane i straha, te je za očekivati novu pobjedu na ringu u Sremskoj Mitrovici./Š.G./