Boks:Šejla Biberović donijela još jednu pobjedu za BiH

-Šejla Biberović donijela još jednu pobjedu za BiH na Evropskom juniorskom prvenstvu u boksu
Djevojke iz Bosne i Hercegovine nastavljaju sa pozitivnim rezultatima na Evropskom juniorskom prvenstvu u boksu. Danas je Šejla Biberović ostvarila pobjedu u kategoriji muha (50 kg), gdje je savladala Natašu Lučić iz Srbije. Iz cijele zemlje stižu pohvale za Šejlu, u nadi da će se dobre vijesti nastaviti i u nastavku Prvenstva.

“Ova pobjeda ima posebno značenje za boks u Bosni i Hercegovini, budući da nam je izuzetno važno da pošaljem poruku o boksu kao sportu koji uključuje i koji je sport u kojem djevojke i djevojčice mogu ispuniti svoj puni potencijal. Uspjeh Biberović ne samo da oslikava njenu ličnu posvećenost i naporan rad, već pokazuje rastući talenat unutar bokserske zajednice Bosne i Hercegovine kod djevojaka. Ponosni smo na nju i hvala joj na ovom rezultatu, hvala njenim trenerima i porodici na podršci”, poručuju iz Bokserskog saveza.

Dok Evropsko juniorsko prvenstvo u boksu nastavlja, svi pogledi će biti uprti u Biberović i druge takmičare i takmičarke iz BiH u nadi da će dalje napredovati prema finalnim borbama na Prvenstvu./Press Boxing Federation BiH/