Edis Bešić na turniru u Poljskoj

Živiničanin Edis Bešić prihvatio je poziv poljske promocije RWC, te će ovog vikenda uskočiti u prvo kolo njihovog teškaškog turnira osmorice. “Roy Nelson iz Živinica” za prvog će protivnika imati domaćeg borca, Konrada Dziczeka.

Nakon nastupa koji je digao novosadski Spens na noge, Edis “The Truck” Bešić odlazi na novi ispit. Teškaš iz Živinica, koji po mnogo čemu podsjeća na Roya Nelsona (od izgleda do načina borbe), kreće u lov na 10.000 eura, koliko iznosi glavna nagrada turnira poljske promocije. No, ispit neće biti lak. Da bi došao do tog sjajnog iznosa, morat će proći tri prepreke. Prvu već ovog vikenda, a nakon toga bi polufinale uslijedilo u rujnu.

Ova prva prepreka za Bešića je Konrad Dziczek. Mladi je to poljski teškaš, koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao po jednu pobjedu i poraz. Kako možemo vidjeti po Tapologyu, niti preostali sudionici turnira nisu iskusni borci i moglo bi biti vrlo zanimljivo. Edis teško može znati što ga čeka, ali isto tako može potvrditi kako su Poljaci jako dobro odabrali borca za suprotstaviti se njihovim teškaškim nadama.

RWC je inače kratica za Rocky Warriors Cartel, a ova promocija je u MMA ušla vrlo ambiciozno. Već ovu priredbu predvodi im Damian Stasiak, bivši UFC borac kojeg pamtimo po pobjedi nad Filipom Pejićem u zagrebačkoj Areni./Tim za medije Fight Site
/