FIBA Streetball 3×3 na Bulevaru

U subotu,23.jula, na Gradskom bulevaru će početi turnir u basketu.Za turnir je pripremljen teren na Gradskom bulevarau, gdje će se okupiti 24 ekipe iz BiH i inozemstva. Ovo je peti turnir,već sada tradicionalni, počinje od 19 sati,nastupa 12 ekipa.

Turnir ima međunarodni karakter ,jer ce učestvovati i ekipe iz Crne Gore i Mađarske,ostale ekipe su iz Bosne i Hercegovine.Pored seniorskog turnira, bit će održan i turnir mlađih kategorija kadeta,takođe 12 ekipa i oni će igrati u dnevnim terminima.

Turnir se završava u nedjelju oko 22 i 30 sati.Nagradni fond je za prvo mjesto 4000 km, 1000 km za drugo mjesto,200 trojke i 200 zakucavanje.I za mlađe su takođe predviđene nagrade:200 prvo mjesto i 100 drugo mjesto i plus nagrade pokloni,predviđeni od strane organizatora.

Prvi meč počinje  sutra u 19 sati, a sastaju se ekipa Mađarske i Zvornika.Nastupit će i domaća ekipa Aluplastik, koju prevodi Ado Korkutović i koja ima puno uspjeha u ovakvim takmičenjima.Osim ekipa koje se bore za naslov prvaka, bit će zanimljivi i mečevi u šutiranju na koš za djecu, potom šutiranje za 3 poena publika i sl.

Mečevi u basketu koji se igra na jedan koš, uz učešće po tri igrača, obiluje zanimljivostima i sve je popularniji, tako da je uvršten i u programe olimpijskih sportova.Ovo će biti prvi puta da se na Gradskom bulevaru igra basket, mada su Živinice i ranijih godina bile domaćin ovakvih takmičenja, ali na terenu iza Hotela Konjuh./A.Meštrić/