Flek Tom Cat: Maid Murić apsolutni pobjednik Sarajevo Grand Prix 2021

Klub borilačkih vještina “Flek Tom Cat”postiže sve bolje rezultate.Naporan i stručan rad daju rezultate, što potvrđuje najnoviji uspjeh prošlog vikenda na  Međunarodnom turniru “Sarajevo Grand Prix 2021”.Na ovom turniru učestvovalo je oko 450 takmičara iz pet država.

Maid Murić je pobjedio sve svoje protivnike i osovjio prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji +91 kg low kick, te se okitio zlatnom medaljom.Nakon osvajanja zlatne medalje Murić je izjavio:

“Od malena se bavim borilačkim sportom, ali s kik boksom zadnje dvije godine aktivno.Želio bih se zahvaliti treneru Mirnesu Vejzoviću, kao i cijelom Tom Cat timu u Živinicama i Tuzli, a što se tiče planova i očekivanja u budućnosti- idemo korak po korak, cilj je naravno sam vrh tog sporta i tako se mora razmišljati ako želite uspijeh u bilo kojem sportu.Jedno je sigurno, da ću se uvijek baviti tim sportom, da ću trenirati, jer to je moj način života.Takođ bi želio da pozovem sve mlađe generacije da nam se pridruže na treningu u našem klubu i da se bave sportom”, kaže naš mladi šampion Maid Murić, student prve godine Fakulteta za tjelsni odgoj i sport.

Ostali članovi KBV “Flek Tom Cat”, koji su uzeli učešće na ovom poznatom turniru, postigli su takođe zapažene rezultate.Tako je Anes Bilajac S LK -91 kg osvojio 1. mjesto,Ermin Kitić J LK -91 kg 3. mjesto,Karić Tarik sK KL -32kg 3.mjesto,Salahudin Zildžić sK KL -37kg 3. mjesto i Tarik Duraković sK LK -60kg 3.mjesto./Š.G./