Futsal:Državno takmičenje gluhih i nagluhih osoba

U organizaciji Sportskog saveza gluhih i nagluhih u BiH sa sjedištem u Živinicama, danas je održano prvo prvenstvo u futsalu u kojem su učestvovale četiri ekipe iz cijele BiH,a to su:
1. Futsal ekipa TK
2. Futsal ekipa Mostar
3. Futsal ekipa Ze-Do
4. Futsal ekipa Doboj

Osnivači Saveza su Sportski savez gluhih i nagluhih Federacije BiH i sportska udruzenja gluhih Brčko i Doboj. Ovaj savez je upisan 20.jula 2022.godine u registar kod Ministarstva pravde BiH i to je prvi projekat saveza zahvaljujući odobrenom sredstvima Ministarstva civilnih poslova BiH.

Prvo mjesto ovog prvenstva osvojila je ekipa iz Doboja, drugoplasirana ekipa TK, a treće mjesto pripalo je ekipi ZE-DO. Ekipa iz Mostara je osvojila pehar za Fair play, Najbolji strijelac bio je Dalibor Husnjak iz ekipe Doboj, najbolji golman prvenstva je Admir Smajić također iz ekipe Doboj, a najbolji igrač prvenstva proglašen je igrač ZE-DO ekipe Muris Hodžić.

Poslije prvenstva uslijedila je dodjela zahvalnica, pohvala, medalja i pehara, te je nakon ceremonije proglašenja pobjednika turnira upriličen zajednički ručak.Zahvaljujemo se Ministarstvu na odobrenim sredstvima, organizatorima, predsjedniku saveza, sekretaru saveza i ostalim članovima koji su uključeni u organizaciju ovog prvenstva.

Također se zahvaljujemo gradu Tesliću, Sportskoj dvorani u Tesliću, sudijama, obezbjeđenju koje je pratilo cijelo prvenstvo i omogućilo da prođe u najboljem redu./Savez gluhih i nagluhih u BiH/