Futsal:Osnovan prvi MNK Živinice

Odavno se na području Grada Živinice organizuju razni malonogometni turniri, koji su veoma dobro posjećeni.Međutim, nismo imali registrovan klub koji bi se takmičio u BH ligama.

“Pokrenuli smo inicijativu za osnivanje MNK Živinice, pošto smo svjedoci da su naše Živinice pune sportskih talenata, kako u fudbalu, tako i u ostalim sportovima, te zato pokrećemo MNK Živinice.Naš cilj je da sve fudbalske talente zadržimo u našem gradu i da ponosno predstavljamo Živinice u Bosni i Hercegovini, a kroz nekoliko godina možda i van granica naše države”, kažu nam pokretači inicijative.

Saznajemo da je klub registrovan prije nekoliko dana i da se radi o najmlađem sportskom kolektivu Grada Živinice.

MNK Živinice će se od naredne sezone, u septembru, takmičiti u Prvoj futsal ligi Federacije Bosne i Hercegovine.Za predsjednika MNK Živinice izabran je Alen Idrizović i pomoćnik Meris Hodžić.

Prvu futsal ligu FBiH sačinjavaju MNK Lukavac, Lux Brčko, Drina Goražde, Lilium Doboj Istok, Banovići, Odžak i Kaskada Gračanica, kojima će se u septembru pridružiti MNK Živinice.

Svi koji žele da se uključe u rad kluba, da pomognu na neki način, te da MNK Živinice učinimo velikim sportskim kolektivom su dobro došli.Poželimo puno uspjeha ovom tek osnovanom sportskom klubu!/Š.G./