IBU Spartans: Danas je završena sezona u A1 ligi FBiH

SPARTANSI će treću sezonu zaredom igrati A1 ligu FBiH. Danas je odlukom komesara zvanično i završena sezona u kojoj naš tim dijeli 9. poziciju sa ekipama KK Gen i KK Konjic.

Sezona 2019/20. je počela odlično za naš tim, tako je na kraju i završila. Po mnogima najkvalitetniju sezonu smo igrali sa najmlađim timom lige. Prvi i osnovni cilj je bio selektirati i razvijati mlađe igrače i sa istima ostvariti što bolji rezultat. Vrlo često smo na terenu bili sa kadetsko-juniorskim sastavom, te smo kao takvi pridobili simpatije publike i struke. Naš mladi tim cijelu sezonu niko nije nadigrao, izuzmemo li utakmicu protiv KK Bosna, kada smo bilo desetkovani zbog bolesti. Na kraju sezona je završena prekidom ,radi Izvanrednog stanja u državi, a moramo dodati da naredna sezona kreće sa 14 ekipa.

“Sezona je završena. Komesar Mirza Hatibović je nakon konsultacija sa Regionalnim savezima donio jedinu ispravnu odluku. Prekid sezone je na kraju bio jedino što je bilo razumno u ovom trenutku. Prije nego analiziram proteklu sezonu, čestitao bi svim našim igračima, trenerima te ljudima koji su podržavali naš klub. Projekat Spartans je počeo prije četiri godine. Sada možemo reći da smo napravili veliki uspijeh. Kada pogledamo na tabelu, reći ćemo da smo nisko. Međutim, kada pogledamo mladost koja je iznijela sezonu onda možemo biti ponosni. Za razliku od mnogih ekipa u ligi možemo reći da imamo plejadu mladih momaka, za koje će se čuti u narednim godinama. Naša ekipa je u prosjeku stara samo 19,2 godine i u narednoj sezoni nastavljamo sa istom misijom.

Čestitao bi svim ekipama na postignutim rezultatima, dok ekipi KK Travnik želim brz povratak . Naročito bi čestitao ekipi KK Bosna iz Sarajevo ,koja je bila tokom cijele sezone najkvalitetnija.

Želim istaći još jednu stvar a to je da je ova sezona bila uspiješne za BH košarku i sa aspekta struke i tu je košarka dobila na kvaliteti. Ovo mislim isključivo na trenere koji su vrijedni pohvale. Gospoda treneri Pašalić, Kavgić, Pandža i naš Boban Ninić su garancija da će naša košarka ići uzlaznom putanjom. To su momci koji su 24 sata u košarci, a tada rezultat ne može izostati.

Kada je riječ o podršci koju smo dobivali sa tribina. Ove godine smo imali publiku skoro na svim utakmicama. Grupa živiničkih navijača, nas je pratila skoro na svim utakmicama kod kuće i na strani i njima posebno poklanjam ovaj rezultat”, istakao nam je direktor kluba Mirza Memić.

Sezona za Seniore je završena,ostala je još play- off završnica za kadete i juniore,ali o tome poslije globalne Pandemije./Press Spartans M.A./