Kadić: Iduće sezone želimo u vrh bh. rukometa

-Rukometni klub Konjuh i trener Davor Kadić produžili su saradnju na još jednu sezonu

Kako je objavljeno na službenoj Facebook stranici ovog kluba, ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo. Kadić, koji je dio karijere proveo igrajući u ekipi “stolara”, želi sebe ugraditi u povijest kluba i kao uspješan trener.

Šta je primarni cilj ekipe i Kadića u sezoni koja traje i u kojoj je Konjuh u sredini tabele sa 17 bodova?

– Što se tiče ove sezone, poznato je da smo se odrekli usluga određenog broja profesionalnih igrača. Trenutno smo ekipa sa najmanjim brojem stranaca u ligi, tačnije, samo s jednim – kaže Kadić.

Napominje da je njegova ekipa veoma mlada i sastavljena isključivo od domaćih igrača, kojima se u ovoj sezoni želi da dati maksimalna šansa da bi stekli prijeko potrebno iskustvo.

– U skladu s tim nastojanjima, ambicije kluba za ovu sezonu su svakako da ostanemo tu gdje jesmo, u sredini tabele, kao stabilan premijerligaš – naglašava sagovornik.

Što se tiče naredne sezone, za koju se već sklapaju kockice, tražit će tzv. ciljana pojačanja.

– Uz dovođenje nekoliko provjerenih i kvalitetnih igrača, svakako da ćemo imati konkretan cilj, a to je da se priključimo samo vrhu tabele i mjestima koja vode u evropska takmičenja – najavljuje trener Konjuha.

Ali, dodaje, ići će korak po korak, jer predstoji dosta posla da se sve poluge u ekipi povežu u funkcionalan sistem.

– Pred nama je mnogo posla i vjerujem da se, uz agilnu upravu, RK Konjuh može vratiti na stare staze slave, što u Gradu Živinicama svi žele, posebno navijači. U stvari, to žele svi oni koji vole i žive za Konjuh – zaključio je trener Davor Kadić u razgovoru za naš portal./Miro Petrović Tuzla Live/