Kako mladi provode ljetni raspust?

Tokom ljetnjeg školskog raspusta mladi našeg grada provode slobodno vrijeme naspram svojih interesovanja.Primjećujemo da su sportski tereni u gradu, pa i onaj za tenis, prilično zauzeti mladim sportistima.

Tako je i na basketu iza bivšeg Hotela Konjuh.Tu se najviše okupljaju ljubitelji košarke, pa smo tako u večernjim satima snimili grupu mladih talenata i evo šta su nam kazali:

Adnan Murić je kapiten ekipe i najbolji je među kadetima:“Završio sam osnovnu školu i upisat ću Mješovitu srednju školu ovdje u Živincama.Ljeto ću provoditi, između ostalog i na basketu.Tu imam drugova i dogovaramo se tako da nam neće biti dosadno.Član sam i kadeta Košarkaškog kluba Živinice i dobro će mi doći da održavam kondiciju i formu”.

Sedad Hanić je završio prvi razred MSŠ Živinice, a Džavid Hadžić nam dolazi iz Bijeljine:

“I ja sam završio osnovnu školu, ljeto provodim u Živinicama i volim košarku, pa sam zato često na ovom lijepom terenu iza hotela.Dobro bi bilo da imamo više ovako lijepih terena”, kaže nam Džavid Hadžić.

Mahir Hodžić je najbolji u juniorskoj konkurenciji:“Član sam KK Basket, ove sezone smo imali veoma značajnu ulogu u A-2 ligi, tako da smo sve protivnike pobijedili i bez poraza se plasirali u A-1 ligu FBiH.Završio sam osnovnu školu i upisao sam MSŠ Živinice.Najviše vremena tokom ljeta provešću na košarkaškim terenima”.

Minel Goletić je drugi razred Ekonomske škole u Tuzli, takođe igra za KK Basket:”Često ovdje dolazim i treniram u opuštenoj atmosferi,inače igram za prvi tim KK Basketa i nadam se da ćemo igrati zapaženu ulogu u A-1 ligi nakon što smo pobijedili sve protivnike u A-2 ligi FBiH”.

I na kraju upoznali smo i Tarika Bajrića, maturanta od naredne školske godine u Prvoj osnovnoj školi:Član sam KK Basket i želja mi je da postanem dobar košarkaš, a kada još porastem da igram u nekom od evropskih klubova”.

Poželimo ovim mladim košarkašima puno uspjeha, ne samo na sportskom terenu, već i onom školskom!/Š.G./