Karate klub Šotokan:Nove medalje osvojene u Tuzli

U subotu, 11.novembra, u Sportsko Privrednom kulturnom centru “Mejdan” u Tuzli, u organizaciji Kluba Borilačkih Sportova „WINER“, održan je 7. Karate KUP “Tuzlanski Pobjednik”.Takmičenje je održano u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori kate i borbe pojedinačno i ekipno.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 571 takmičar iz 39 klubova iz Bosne i Hercegovine,Hrvatske,Srbije,Crne Gore i Belgije.Za Karate klub “Šotokan” nastupilo je 14 takmičara u pojedinačnim kategorijama i ostvarili su dobar rezultat, osvojivši 1 zlatnu, 2 srebrene i 4 bronzane mdalje.

Zlatnu medalju osvojio je Mujagić Abdurrahman(BORBE – Dječaci 11 godina -50kg).

Srebrene medalje osvojili su Hasanović Muhamed-A33 (BORBE – Dječaci 12 g. -52kg) i Salkanović Dženeta (BORBE – Juniorke -66kg).

Bronzane medalje osvojili su Jašrević Elnur (BORBE – Dječaci 12 g. -47kg), Čergić Nedim
(BORBE – Dječaci 12 g. -52kg), Mustafić Ajla (BORBE – Djevojčice 13 g. -44kg) i Ćasurović Anida (BORBE – Djevojčice 13 g. -49kg).

Karate klub “ŠOTOKAN” Živinice nastavlja sa pripremama takmičara za predstojeće takmičenje koje će biti održano u Gradačcu 03.12.2023.godine, nadamo se sa dobrim rezultatima i sa ovog takmičenja.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci Grada Živinice, roditeljima naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT, koji je uz nas već nekoliko godina i bez čije pomoći ne bi mogli postizati ovakve rezultate.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri Bojić Ahmo,Ćasurović Džemal i Mušić Advija./Tim za medije/