Karate: Novi uspjesi Orkke

Ovog vikenda, Klub borilackih sportova “ORKKA” Lukavac, nastupio je na dva, veoma bitna prvenstva, na Balkanskom prvenstvu za seniore u Beogradu i na Federalnom prvenstvu za djecu u Zenici.

Za reprezentaciju BiH na seniorskom Balkanskom prvenstvu, koje se odrzalo u Beogradu, iz KBS ORKKA, u pratnji trenera Zeljka Zombre, nastupili su Cajic Hamza i Djozic Mensur. Cajic Hamza je drugu godinu za redom postao seniorski viceprvak Balkana u kategoriji borbe seniori -84 KG!

Pored srebra Hamze Čajića, u pojedinacnoj konkurenciji, u ekipnom dijelu takmičenja, nasi takmičari Hamza Čajić i Mensur Đozić, kao članovi muške ekipe BiH, osvojili su 3. mjesto i bronzanu medalju!

U nedjelju, 08.03.2020.godine, u zeničkoj areni je održano Federalno prvenstvo za djecu do 14 godina, na kojem je nastupilo 754 takmičara iz 77 karate klubova sa područja Federacije BiH.

Mladi takmičari KBS ORKKA su takođe bili na nivou zadatka!KBS ORKKA Lukavac, takođe u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa 7 takmičara, koji su osvojili 5 medalja, i to cetiri zlatne i titule prvaka Federacije BiH i jednu bronzanu. Zlatne medalje i titule prvaka Federacije BiH za 2020 godinu, osvojili su:

Fatusic Emina, borbe djevojčice 2009 -36 KG
Ikanovic Sarah, borbe djevojčice 2009 -32 KG
Cosic Minela, borbe djevojcice 2009 -44 KG
Halilovic Amra, borbe djevojcice 2007, -45 KG
Bronzana je bila Halilovic Ajla, borbe djevojcice 2009 -32 KG.
Nadomak medalje bili su i Halilovic Emir, koji je osvojio 5 mjesto, i Kunosic Mia, koja je osvojila 7 mjesto.

Dakle KBS ORKKA Lukavac, samo ovog vikenda, bogatiji je za tri balkanske medalje, jedno srebro i titula viceprvaka Balkana, i dvije balkanske bronze, te pet federalnih medalja, četiri titule prvaka Federacije BiH, i jedna bronza./Tim za medije/