Karate: Uspjeh sportista Šotokana u Gradačcu

U nedjelju, 7.decembra u sportskoj dvorani općine Gradačac u organizaciji Klub Borilačkih Sportova „ZMAJ GRADAČAC“održano je takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i kadetkinje,juniori i juniorke, seniori i seniorke, kate i borbe pojedinačno i ekipno u svim uzrasnim kategorijama. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 560 takmičara iz 20 klubova Tuzlanskog i Zeničko-Dobojskog kantona.

“Za naš klub nastupilo je 14 takmičara u pojedinačnim borbama, u 10 različitih kategorija i ekipa kadeti . Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši 7 zlatnih, 2 srebrene i 5 bronzanih medalja”, kaže nam trener Šotokana Ahmo Bojić.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:
-Hasan Đogić osvajač dvije zlatne medalje
-Ahmet Bulić
-Azur Halilčević
-Anes Kalajevac
-Emina Bešić
-Halid Selić

Srebrne medalje osvojili su:
– Lamija Halilčević
– Amar Alibašić

Osvajači bronzanih medalja su:
– Ajdin Halilčević
– Ajla Beširović
– Ahmet Bulić
-Hanifa Bulić
– Adi Dedić

O organizaciji takmičenja u Gradačcu Ahmo Bojić kaže:

“Ovo je bilo izuzetno jako i dobro organizovano takmičenje na kome je učešće uzelo oko 560 takmičara iz 20 klubova sa TK-a i Zeničko-Dobojskog kantona. Za naš klub je nastupilo nekoliko debitanata od njih izdvajamo Beširović Ajlu, osvajač bronzane medalje. Mi smo zadovoljni sa pokazanim vještinama naših boraca i nadamo se da će i u narednom periodu njihovi nastupi biti ovako dobri i nagrađeni nekom od medalja. Pored pojedinačnih nastupa u borbama, ekipa kadeta Karate kluba Šotokan je ponovo osvojila zlatnu medalju i nastavila sa dominacijom u ovoj kategoriji, gdje već nekoliko godina neprikosnoveno vlada našim kantonom.
Na ovom takmičenju naši borci su pokazali zavidan nivo psihofizičkih sposobnosti i demonstrirali sve ono što smo mjesecima naporno vježbali. Ostvareni rezultati su dobar pokazatelj da smo na pravom putu i da nastavimo sa pripremama na ovaj način, jer su pred nama još mnoga takmičenja i očekujemo nastavak dobrih rezultata od naših boraca. Na narednom takmičenju dat ćemo šansu našim najmlađim borcima da se dokazuju i osvajaju medalje za naš grad, da se druže sa svojim vršnjacima i upoznaju svoj kanton i svoju državu”, rekao nam je Ahmo Bojić.