Karate:Ahmo Bojić “bronzani”na državnom prvenstvu

U subotu, 10.aprila, u Sportsko Privrednom Kulturnom Centru u Gradačcu održano je seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u karateu, u tehničkoj organizaciji Kluba borilačkih sportova ZMAJ Gradačac . Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 180 takmičara iz 50 klubova .

Karate klub Šotokan Živinice predstavljao je Ahmo Bojić koji je osvojio bronzanu medalju.

Ovo je bilo izuzetno jako takmičenje sa trenutno najboljim seniorima i seniorkama Bosne i Hercegovine.Konkurencija je bila velika, ali smo po ko zna koji put uspjeli ostvariti dobar rezultat.

Na prvenstvu Bosne i Hercegovine K.K. ŠOTOKAN je predstavljao naš najbolji i najiskusniji karatista koji iza sebe ima zlatnu medalju sa državnog juniorskog prvenstva,zlatnu medalju sa državnog seniorskog prvenstva,srebrenu medalju sa državnog prvenstva,učesnik evropskog klupskog takmičenja održanog u Rumuniji, majstor karatea crni pojas 4.dan.

Za očekivati je bilo da će se naći među osvajačima medalja što je za naš klub samo još jedan pokazatelj da dobro radimo i da kvalitet živiničkog karatea još je prisutan na postoljima za najbolje karatiste BiH.

Pred nama je još dosta takmičenja i potrudit će mo se da nastavimo sa ovako dobrim rezultatima.Nastojat će mo davati šansu novim i mlađim takmičarima,da i oni osjete čari borbe i slast pobjede.Da osjete kakav je osjećaj biti najbolji u nečemu,a to se postiže samo sa puno rada i odricanja.Zahvaljujemo se našem sponzoru Projektni biro Atrius d.o.o. Živinice ,koji je uvijek uz nas i čija nam pomoć puno znači./Tim za medije/