Karate:Arnes Mešić osvajač 146 medalja

Karate je u svijetu omiljen sport i privlači sve veći broj mladih.Tako je i u Živinicama, gdje ima nekoliko karate klubova, koji s velikim uspjehom nastupaju na raznim takmičenjima.

Ovoga puta predstavljamo Arnesa Mešića,šesnaestogodišnjeg karatistu , koji je karijeru započeo u KBS Seiken Živinice.Učesnik je velikog broja turnira i već sada ostavlja neizbrisiv trag u svijetu ovog popularnog sporta.

Sa impresivnih 146 osvojenih medalja Arnes je sinonim za posvećenost,talent i upornost.Svaki trening odrađuje s ljubavlju i predanošću,trenirajući čak 5 puta sedmično.Arnes Mešić je dva puta proglašen kao najperspektivniji mladi sportista, u izboru za sportistu godine Grada Živinice.

“Nakon treniranja u Seiken, čiji sam član bio 7 godina, sa trenerom Denisom Brčaninovićem,sada sam se pridružio Karate klubu DO Tuzla, pod vođstvom trenera Ante Krešića.Nastupao sam na mnogim državnim,federalnim,internacionalnim, te kantonalnim takmičenjima, gdje sam osvojio veliki broj medalja i to mi predstavlja veliko zadovoljstvo.Sada se pripremama za Prvenstvo Federacije BiH koje se održava u Cazinu, a poslije toga idem na Karate Liga 1, koja se održava u Poreču.Uz podšku svojih roditelja stižem na sva takmičenja koja se održavaju svakoga vikenda subotom ili nedjeljom”, kaže nam supješni karatista Arnes Mešić, kojem želimo još mnogo uspjeha i zlatnih medalja.

Osim u sportu Arnes je uspješan u svojim školskim obavezama , u Tehničkoj školi Tuzla-odsjek za bezbjednost i odbranu drumskog saobraćaja.