Karate:KBS Šotokan osvojio nove medalje

U nedjelju je u sportskoj dvorani Osnovne škole Doboj-Istoku, u tehničkoj organizaciji Karate kluba Doboj Istok, održano 2.kolo Karate lige Tuzlanske regije u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 22 kluba sa preko 400 takmičara.

Za Karate klub Šotokan nastupila su 14 takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama i katama. Naši takmičari su ostvarili dobar rezultat osvojivši 2 zlatne, 4 srebrene i 3 bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojili su Ćasurović Džemal i Mustafić Ajla,srebrene medalje osvojili su Mustafić Amir,Đogić Mehmed,Mustafić Lamia i Ćasurović Sejfo, dok su bronzane medalje osvojili Mušić Admir,Ćasurović Džemal (KATE JUNIORI) i Mustafić Mirza.

Bronzanu medalju koja je predviđena za najmlađe uzraste i koja je stimulativnog karaktera dobili su Durić Amila ,Salkanović Dženeta i Kozarević Hazim .

Pred nama slijedećeg vikenda je karate KUP Prijateljstva Usora.Naš klub će uzeti učešće na ovom takmičenju, nadamo se da će naši takmičari nastaviti sa ovako dobrim rezultatima.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti ovako dobre rezultate .Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:Bojić Ahmo,Mušić Advija,Husejnović Džemila i Ćasurović Emrah./Tim za medije/