Karate:Seikenovci osvojili 24 medalje

Tradicionalni karte turnir u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine organizovao je Karate klub Winner iz Tuzle.Bio je to sedmi turnir po redu pod naslovom “Tuzlanski pobjednik”.Učešće na turniru uzelo je više od šest stotina takmičara iz pet zemalja.

Izuzetna uspjeh vrijedan pažnje postigli su karatisti Kluba borilačkih sportova Seiken Živinice.Učestvovalo je 36 karatista Seikena, u ukupnom plasmanu zauzeli su 8.mjesto od 39 klubova, koliko ih je učestvovalo, osvojene su 24 medalje.

Zlatne medalje osvojili su Alina Idrizović, Hanan Aličić, Berina Imamović, Arnes Mešić, Larisa Zenunović i Ahmed Šišić.

Srebrne medalje osvojili su Amina Bajrić, Hamza Aličić, Sara Talović, Ahmed Vejzović, Nejra Nišić, Džejna Gutić, Kasim Vejzović, Nejra Pepić i Nejla Sakić.

Bronzane medalje osvojili su Ajdin Halilčević, Dženan Lačić, Ismar Čehajić, Ćamil Bajrić, Ermin Mustafić, Ajla Rizvić, Bekir Mušanović, Muhamed Alispahić i u borbama ekipno dječaci 12/13 godina Muhamed Alispahić, Dženan Lačić, Ermin Mustafić i Ćamil Bajrić.

Uspjeh je postignut zahvaljujući temeljitim i stručnim pripremama trenerske ekipe u sastavu Aldina Brčaninović, Muris Šljivić, Alem Omerkić, Almedin Jagodić, Belmin Jusić i Larisa Zenunović.

Čestitamo Seikenovcima na ovom izuzetno uspješnom nastupu na Međunarodnom turniru “Tuzlanski pobjednik”./Š.G./