Karate:Šotokanu nove medalje

Juče je u Sportskoj dvorani Osnovne Škole Usora po takmičarskom kalendaru Karate Saveza Federacije BiH, u tehničkoj organizaciji Karate kluba USORA, održano takmičenje u karateu, u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 400 takmičara iz 34 kluba .

Za Karate klub Šotokan nastupila su 4 takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama. Naši takmičari su ostvarili dobar rezultat osvojivši 2 zlatne i 2 bronzane medalje.Zlatne medalje osvojili su Mušić Advija i Ćasurović Džemal, dok su bronzane medalje osvojili Ćasurović Sejfo i Šepić Hazim.

Čestitke osvajačima medalja i puno sreće u nastavku takmičarske sezone.Takmičari KK ŠOTOKAN će u nedjelju, 29.05.2022.godine, nastupiti na Regionalnom takmičenju u Gračanici, gdje je organizator KK GRAČANICA.

Nadamo se da će naši takmičari ostvariti dobar rezultat.Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri Bojić Ahmo , Mušić Advija i Ćasurović Emrah./Tim za medije/