Karate:Uspjesi članova Šotokana u Lukavcu

Juče je povodom dana općine Lukavac održano karate takmičenje pod nazivom “KARATE KUP LUKAVAC 2021.”, u tehničkoj organizaciji KK SENSEI.

Nastupali su takmičari u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti,juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo više od 500 takmičara iz 42 kluba BiH.

Na ovom tekmičenju učešće su uzeli i takmičari KARATE KLUBA „ŠOTOKAN“ Živinice i postigli dobre rezultate, osvojivši četiri zlatne, tri serbrene i dvije bronzane medalje.Naši takmičari ostvarili su dobar rezultat i odlično nastavili drugu takmičarsku polusezonu.

Zlatne medalje osvoili su Mušić Advija (dvije zlatne medalje),Mušanović Emrah i Ćasurović Džemal.

Srebrene medalje osvojili su Mustafić Mirza,Ćasurović Anida i Ćasurović Sejfo.

Bronzane medalje osvojili su Dedić Emir i Mustafić Ajla.

Bronzane medalje za učesnički nastup koje su stimulativnog karaktera i koje ne spadaju u zvanične rezultate osvojili su i naši najmlađi takmičari kojima je ovo bio prvi nastup-Husejnović Rasim,Tursunović Samed,Tursunović Samela, Ćasurović Azemina i Korajac Ajla.

Pred nama je u narednom periodu niz jakih i značajnih takmičenja od kojih izdvajamo BROD OPEN i Tuzlanski pobjednik .Našim takmičarima želimo puno sreće u nastavku takmičarske polusezone i nadamo se da će ponoviti prošlogodišnje rezultate.

Zahvaljujemo se podršci Grada Živinice,roditeljima naših takmičara,našim trenerima i svima koji pomažu na bilo koji način Karate Klub ŠOTOKAN./Tim za medije/