Karting: Dženan Zukić najmlađi vozač

Juče smo na karting takmičenju pod naslovom Karting kup „Živinice 2019“ upoznali najmlađeg učesnika.To je petogodišnji Dženan Zukić iz Đurđevika. Član Karting kluba Živinice postao je prije godinu dana i redovno trenira.Zanimljivo je istaći da je prije naučio voziti nego čitati i pisati!

Međutim, pošto je najmlađi član kluba, nema svoju kategoriju dok ne napuni 6 godina i trenutno nema pravo da se takmiči s drugom djecom, te će za osvajanje medalja morati sačekati još jednu godinu.Ipak, predsjednik kluba Amir Hodžić i ekspert za motoristiku Enver Nišić prognoziraju mu blistavu budućnost kada je riječ o angažmanu mlađanog Dženana u ovom popularnom sportu među mladima.

U ovoj sezoni Dženan Zukić je učestvovao  u tri trke kao počasni gost, jer je najmlađi vozač kartinga. Vozio je revijalne trke na Šićkom Brodu na takmičenju Karting Kup “Tuzla 2019”, kao i na istom događaju u organizaciji Karting kluba Živinice, pod nazivom Karting trka “Živinice 2019”.

Na oba događaja dobio je diplome kao i medalje za fer plej vožnju. Dženan će nastaviti voziti karting i od slijedeće godine će moći regularno voziti, te natjecati se s vršnjacima u određenoj kategoriji.