Karting kup “Tuzla 2019”

TUZAMK Tuzla uspiješnio organizovao četvrtu trku “Karting kup Tuzla 2019”.
Trka se vozila danas 29.septembra, na stazi speedXstreme Šićki Brod, a ista se bodovala za karting kup Tuzla 2019.

Karting trka je vožene u skladu sa opštim i tehničkim pravilnikom SAMS-a BiH, a provjerena ekipa licenciranih sudija SAMS-a je ovo takmičenja uspješno realizovala.

Današnja trka je bila izuzetno neizvijesna jer su svi takmičari već toliko dobri da je borba za plasman kod učesnika bila zaista teška i veoma konkurentna, a trku su svojim učešćem dodatno uljepšali i učinili je još spektakularnijom vozači i prateća ekipa iz KK Živinice.

Kao i u predhodnim trkama vozilo se u pet klasa raspoređenih po uzrastu vozača i snazi motora koje vozači voze.

Nakon velike neizvjesnosti tokom cijelog takmičenja uslijedilo je i proglašenje za pobjednike u ovoj trci, a medalje su osvojili tri proplasirana vozača i to :

Klasa 1 MINI KART
1.Aladin Begić
2.Jusić Denan
3.Bakir Bošnjić

Klasa 2 KADET 60
1.Melina Tučić
2.Alem Đulović
3.Jusić Denan

Klasa 3 JUNIOR 60
1.Vedad Bekić
2.Alem Đulović
3.Aladin Begić

Klasa 4 JUNIOR 80
1.Amir Ajdaslić
2.Anis Ajdaslić
3.Bakir Bošnjić

Klasa 5 ICA JUNIOR 100
1.Mateo Tomičić
2.Amir Ajdaslić
3.Malik Brčaninović

Fer plej medalja je dodijeljena vozaču Ajdinu Muratbegoviću i za najmlađeg takmičara današnje trke koji je svojom revijalnom vožnjom otvorio trku, a to je Zukić Denan.

Plasman klubova imao je slijedeći poredak:
Prvo mjesto TUZAMK Tuzla
Drugo mjesto Karting klub Živinice
Treće mjesto auto4x4klub Sarajevo

Obzirom da se karting sezona u disciplini K01 privodi kraju, ostala nam još jedna trka koja će se bodovati za Karting kup Tuzla 2019, a ista će se voziti u nedelju 06.10.2019.godine. Organizator pete ujedno i završne trke je Karting klub Živinice , ista će se voziti na stazi kluba organizatora na Ciljugama.

Nakon toga slijedi sabiranje bodova za generalni plasman Šampionata BiH i Karting kupa Tuzla 2019. u disciplini K01 SAMS-a BiH za ovogodišnju sezonu takmičenja i naravno najljepši dio takmičenja proglašenje najboljih kartin vozača BiH./Ševač Bajrić/