Karting: Završen Šampionat BiH

Uspiješno je završen Šampionat Bosne i Hercegovine u kartingu. Treća, ujedno i završna karting trka koje se boduje za Šampionat BiH, vožena je danas na stazi KK Ilijaš.Organizator trke je auto 4×4 club iz Sarajeva.

Iako je trka po kalendaru takmičenja ušla na sami kraj sezone takmičenja, na zadovoljstvo svih učesnika trke vrijeme je bilo idealno za jedno lijepo i ugodno druženje naših naimlađih takmičara u Auto-moto i karting sportu.

Obzirom da je ovo treća ujedno i završna trka Šampionata BiH, a postignuti rezultati veoma bitni za bodovanje u generalnom plasmanu, dodatno je podigla adrenalin kod svih učesnika u borbi za što bolji plasman i veći broj bodova.

Trka je vožena u skladu sa Opštim i Tehničkim pravilnikom SAMS-a BiH i vozači su vozili u pet klasa, a kao i do sada objavljujemo tri prvoplasirana vozača iz svake klase.

Klasa 1A:

1. Aladin Begić
2. Vedad Bekić
3. Mateo Tomičić

Klasa 1B:

1. Alem Đulović
2. Melina Tučić
3. Nemanja Knežević

Klasa 2A:

1.Amir Ajdaslić
2.Mateo Tomičić
3. Muhamed Bureković

Klasa 2B:

1.Alem Đulović
2.Nemanja Knežević
3. Aladin Begić

Klasa III ICA Junior

1. Anđela Knežević
2. Boriša Sikima
3. Amina Grbo

Pored osvojenih medalja u pet klasa, dodijeljene su i tri posebne medalje:medalja za najbrži krug trke zasluženo osvojila je Amina Grbo,medalja za FAIR PLAY vozača dodijeljena je Vedadu Bekiću i medalja za najmlađeg vozača dodijeljena je Aladinu Begiću.

U poretku klubova je ostvaren slijedeći plasman:

1. TUZAMK Tuzla
2.AMK MAGNUM Istočno Sarajevo
3.AUTO 4X4 CLUB Sarajevo

Ovom trkom se završava takmičarska sezona 2018.godine, a slijedi sabiranje bodova i proglašenje pobjednika u Šampionatu BiH sa vožene tri trke i proglašenje u Karting Kupu 2018. sa odvoženih pet trka.

Zahvaljujemo se sponzorima takmičenja u disciplini K01: DOO Babilon, DOO MEDŽ, DOO BINGO, GD DEKOR i DOO DELING./Ševal Bašić/