Karting:Održan šampionat BiH

U nedjelju, 15.septembra, na stazi karting arene speedXstreme Tuzla održana karting trka „Tuzla 2019“, organizator takmičenja je UG TUZAMK Tuzla.

Trka je vožena po odredbama Opšteg i Tehničkog pravilnika SAMS-a BiH i ista se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine u disciploni K01.

Observer SAMS-a BiH je trku proglasio kao jednu od uspiješnijih u disciplini K01, ista može služiti kao primjer za druga sportska takmičenja u Auto-moto i karting sportu.

Administrativni dio takmičenja, verifikacija i prijava takmičara obavljena je u predviđenoj satnici posebnog pravilnika za trku.Nakon mjerenja vremena za svakog vozača za starne pozicije objavljen je i startni poredak vozača u svih pet klasa.

Početak takmičenja počeo je u predviđenoj satnici, a prvo su vozili vozači klase 1 Mini kart. Pobjednik u ovoj klasi je Vedad Bekić, drugi kroz cilj je prošao Aladin Begić i trećeplasirani je Anis Ajdaslić.

Klasa 2 Kadet 60 je imala sledeći poredak: Podjednik je Alem Đulović, druga je Melina Tučić i treći kroz cilj je prošao Abaz Đulović.

U klasi 3 Junior Parila 60, ponovo je dominirao i pobijedio Alem Đulović svojom spektakularnom vožnjom uspio je sa pete pozicije poslije starta izboriti se za prvo mjesto, odmah iza njega kroz cilj je prošao Vedad Bekić i treće mjesto osvojio je Malik Brčaninović.

Klasa 4 Junior 80 je imala slijedeći poredak:1. mjesto osvojio je Amir Ajdaslić, ovo mu je treća pobjeda u ovoj klasi i ima maximalnih 75 bodova u generalnom plasmanu, drugo mjesto osvojio je Mateo Tomičić i treća kroz cilj prošla je Amina Grbo.

Klasa 5 ICA Junior 100 je poslednja u takmičenju, pobjednik je Amina Grbo koja je takođe u ovoj klasi osvojila tri prva mjesta i maksimalnih 75 bodova za generalni plasman.

Fair play medalja dodijeljena je Bakiru Bošnjiću.Plasman klubova:Prvo mjesto TUZAMK Tuzla,drugo mjesto auto 4×4 klub Sarajevo, treće mjesto KK Živinice./Ševal Bajrić/