KBS Orka:BiH prvak Balkana u karateu za mlade

U periodu od 06.12 do 08.12.2019 godine u Brezicama (Slovenija),održano je 20. Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, na kojem je učešće uzelo 714 takmičara iz 7 država
članica Balkanske karate federacije.

Iz kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u pratnji trenera i selektora muške juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nastupilo je 4 takmičara: Čajić Hamza -borbe mlađi seniori -84 KG i mladji seniori ekipno, Muradbašić Haris- borbe juniori -68 KG i juniori ekipno, Čajić Halima -borbe juniorke +59 KG i Husić Benjamin- borbe kadeti -52 KG.

KBS ORKKA na ovom Balkanskom prvenstvu je zabilježio fantastičan uspjeh, osvojivši čak tri zlatne medalje i u svoje vitrine donio tri titule prvaka Balkana!

Hamza Čajić je prvak Balkana u mlađim seniorima -84 KG! Iako neutreniran radi povrede oka iz Cilea, pa posliie i povrede leđa nakon nezgode na fakultetu, Hamza je pokazao o kakvoj se klasi takmičara radi i sa 4 pobjede i bez izgubljenog poena dominirao u svojoj kategoriji.

Nadomak medalje u pojedinačnoj konkurenciji je bio i Haris Muradbasic koji je sa tri pobjede, nesretno izgubio za bronzanu medalju u zadnjim sekundama borbe te se morao zadovoljiti 5. mjestom, dok je Halima Čajić sa dvije pobjede i dva poraza zauzela plasman na 7. mjesto.

Posljednjeg dana Balkanskog prvenstva, u ekipnom djelu takmičenja, juniori BiH borbe ekipno 1. mjesto i titula prvaka Balkana, ekipa u kojoj je bio clan KBS ORKKA Muradbasic Haris i mladji seniori 1. mjesto i titula prvaka Balkana, u kojoj ekipi je bio Čajić Hamza!

Naši takmičari su zabilježili pobjede i doprinjeli šampionskim titulama za BiH! Nakon pojedinacnog zlata Hamze Čajica, KBS ORKKA je dobio još dvije titule prvaka Balkana u ekipnoj konkurenciji, za Muradbašić Harisa juniori i Čajic Hamzu U21, čime je nastavljen niz vrhunskih sportskih rezultata u 2019. godini za ovaj sportski kolektiv.

Na ovom Balkanskom prvenstvu reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je 1. poziciju sa osvojenih 12 zlatnih, 9 srebrenih i 15 bronzanih medalja, ispred drugoplasirane Srbije sa dvije zlatne medalje manje i trećeplasirane Hrvatske sa 9 zlatni medalja./Tim za medije/