KBS Orkka: Priznanja najuspješnijim sportistima

Sinoć je u organizaciji Sportskog saveza TK, u BKC Tuzla, održan IZBOR SPORTISTE GODINE TUZLANSKOG KANTONA ZA 2019. GODINU. Klub borilačkih sportova “ ORKKA” Lukavac, nakon sjajne takmičarske 2019. godine i kontinuiteta vrhunskih sportskih rezultata, dobio je 5 priznanja:

U kategoriji najboljih seniora, proglašen je Hamza Čajić: bronzani na Evropskom prvenstvu 2019, prvak Balkana U21 pojedinačno i ekipno, prvak Balkana seniori ekipno i viceprvak Balkana seniori pojedinačno, prvak BiH i prvak FBiH u seniorima i mlađim seniorima.

U kategoriji najboljih seniora specijalnu nagradu dobio je Mensur Đozić: Univerzitetski prvak Evrope -75 KG i prvak Balkana seniori ekipno u 2019. godini.

U kategoriji najboljih juniora, specijalnu nagradu takođe je dobio Haris Muradbašić: Prvak Balkana juniori ekipno, 5 mjesto svjetska liga za mlade Umag.

U kategoriji najboljih klubova, proglašen je KBS ORKKA: titula Univerzitetskog prvaka Evrope 2019, jedina medalja (bronza) sa Evropskog prvenstva 2019, pet titula prvaka Balkana i dvije titule viceprvaka Balkana!

U kategoriji najboljih trenera, proglašen je trener Željko Zombra.

Klub borilačkih sportova ORKKA Lukavac, u 2020.godini nastavlja kontinuitet vrijednog i posvećenog rada, koji u konačnici i dovodi do ovakvih priznanja./Tim za medije/