KBS Seiken: Govore djela, a ne riječi

Juče je u Banjoj Luci u tehničkoj organizaciji Karate kluba „Energija“, održan izuzetno kvalitetan karate turnir pod nazivom „6. Grawe Energija kup“, na kojem je nastupilo 1269 takmičara iz 97 klubova sa prostora 11 država (Njemačka, Austria, Španija, Italija, Slovenija, Makedonija, Mađarska, Srbija, Crna Gora, Hrvatska i Bosna i Hercegovina).

Turnir u Banjoj Luci, kao najjači turnir posljednjih nekoliko godina u Bosni i Hercrgovini, slovi ujedno i za jedog od tri najmasovnija i najkvalitetnija karate turnira u regionu, a u prilog tome govori i činjenica da priliku za učešće imaju isključivo najuspješniji karatisti sa ovih prostora.

Učešće na ovom turniru je uzelo i 15 takmičara KBS „SEIKEN“ Živinice, te po ko zna koji put, kao jedini predstavnici svog grada, u Živinice su se vratili sa 5 osvojenih medalja, od toga 2 zlatne i 3 bronzane, što je izuzetan rezultat, za mnoge nedostižan, obzirom da je velikom broju klubova dugogodišnji san i samo učešće na ovakvom turniru.

Zlatne medalje su osvojili:

1. Ademović Larisa – borbe
2. Mešić Arnes – borbe

Bronzane medalje su osvojili:

1. Brigić Ilhana – kate
2. Kladanjčić Ajla – borbe
3. Sakić Nedžad – borbe

U borbi za medalju su izgubili:

1. Sakić Nejla – kate
2. Alispahić Muhamed – kate
3. Ramić Amar – kate
4. Hemić Rasim – kate
5. Tanović Emina – kate
6. Ahmetović Šejla – borbe
7. Mušanović Bekir – borbe
8. Šišić Ahmed – borbe
9. Ademović Melisa – borbe
10. Zenunović Larisa – borbe

Najiskrenije čestitke svim našim takmičarima, na izuzetno uspješnim nastupima u Banjoj Luci, jer nas na ovakav način čine ponosnim, opravdavajući epitet jednog od najuspješnijih karate klubova u Bosni i Hercegovini.

Nastup na turniru u Banjoj Luci je bio jedna od posljednjih provjera pred nastup na Državnom prvenstvu za kadete, juniore i U-21.Idemo dalje!!! /Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice/