KBS Seiken: Obavljena polaganja za učenička zvanja

Neumorni karatisti Kluba borilačkih sportova Seiken i tokom ljeta marljivo rade i vježbaju.Tako su danas u Gradskoj dvorani Živinice organizovali ljetni termin polaganja za učenička zvanja.

Za nova karate zvanja uspješno je položilo 130 članova.Treneri KBS Seiken zaslužuju pohvale za uspješnu organizaciju polaganja za pojase, a trenerica Aldina Brčaninović Islamović ističe da su ispoštovane mjere nadležnih organa u vezi sa epidemijom COVID-19:

“Tokom treninga i samog čina polaganja uzete su u obzir sve mjere zbog pogoršanog epidemiološkog stanja, te smo u skladu s tim nastojali održavati potrebnu socijalnu distancu, svi sportaši su imali maske, tako da je sve proteklo u najboljem redu.Svi naši karatisti pokazali su vrlo dobra znanja i vještine, vole karate, pa ni uspjesi ne izostaju”.

Danas su članovi KBS Seiken, uzrasta od 5 do 16 godina, obavili polaganje za učenička zvanja od bijelo-žutog pojasa do smeđe-crnog, tj. za bjelo žuti, žuti, oranž, crveni, zeleni, plavi, ljubičasti, smeđi i smeđe crni.

Na kraju preostaje nam da uputimo čestitke svim polagačima, njihovim roditeljima i trenerima KBS Seiken, bez kojih ova lijepa priča ne bi bila izvodljiva, a to su: Denis Brčaninović , Aldina Brčaninović Islamović i Muris Šljivić, te pomoćni treneri Armin Čergič, Alem Omerkić, Enisa Musić i Almedin Jagodić./Š.G./