KBS Seiken: Održano prvenstvo TK-II kolo

U nedjelju, 25.10.2020. godine, u tehničkoj organizaciji KBS “Seiken” Živinice, u Gradskoj dvorani je uspješno organizovano i održano otvoreno kantonalno karate prvenstvo u karateu, II kolo kantonalne karate lige “ŽIVINICE 2020”, u skladu sa naredbama i preporukama nadležnih organa usljed aktuelne pandemije.

Na ovom turniru učešće je uzelo 323 takmičara iz 14 karate klubova sa prostora TK-a i Brčko Distrikta. Svi takmičari KBS “SEIKEN” Živinice su imali izvanredan nastup, osvojivši više nego dovoljan broj medalja za konačnu pobjedu u ukupnom plasmanu klubova.

Međutim, kako to naš sportski karate-kodeks nalaže, domaćin turnira ne konkuriše u generalnom plasmanu klubova, te su u tom slučaju pobjednici turnira u Živinicama sljedeći:
1. KBS “Winner” Tuzla
2. KK “Sloboda” Tuzla
3. KBS “Tuzla” Tuzla

Najiskrenije čestitke pobjednicima turnira, svim takmičarima, trenerima i klubovima, učesnicima turnira, sudijama na korektnom suđenju. Takodjer, neizmjerno hvala Gradu Živinice, sponzorima, roditeljima, članovima i simpatizerima, te svakom ko je na bilo koji način dao svoj doprinos pri organizaciji turnira.

Vidimo se i sljedeće godine, ako Bog da, nadamo se u većem broju./Uprava KBS “Seiken” Živinice/