KBS Seiken: Peti na “TK Open Tuizla”

U subotu, 9.3.2019. godine, u organizaciji KBS “Tuzla Sinbra” Tuzla, u SKPC-u “Mejdan”, je održan jubilarni karate turnir pod nazivom “20. TK OPEN-Tuzla”.
Na ovom turniru učešće je uzelo 574 takmičara iz 60 klubova iz Turske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

KBS “SEIKEN” Živinice sa svojih 20 takmičara je imao izvanredan nastup osvojivsi ukupno 13 medalja, od toga 1 zlatnu i 2 bronzane u nesluzbenim, te 5 zlatnih, 1 srebrenu i 4 bronzane u službenim kategorijama. Ostvareni rezultati bili su dovoljni da naš klub u ukupnom plasmanu klubova zauzme visoko 5. mjesto (izuzimajući domaćina turnira prema sportskom karate kodeksu), što je za svaku pohvalu.

Zlatne medalje osvojili su:
1. Sakic Nejla – kate
2. Piric Bahrudin – kate
3. Ademovic Larisa – borbe
4. Zenunovic Larisa – borbe
5. Sisic Ahmed – borbe
6. Sakic Nedzad – borbe

Srebrene medalje osvojili su:
1. Kladanjcic Ajla – borbe

Bronzane medalje osvojili su:
1. Alispahić Muhamed – kate
2. Mehmedovic Ajla – kate
3. Kraljevic Mario – kate
4. Ramic Amar – kate
5. Dzinic Kenan – kate
6. Jagodic Almedina – borbe

Ostalim takmičarima je nedostajalo sportske sreće, te su ovaj put ostali bez sjajnog odličja, koje im je bilo jako blizu, ali smo uvjereni da će se već na nekom od sljedecih turnira okititi medaljama.Najiskrenije čestitke svim našim takmičarima na izuzetno uspješnim nastupima u Tuzli.

Veliko hvala našim trenerima:
– Denisu Brčaninoviću (predsjednik kluba, glavni trener, majstor karatea crni poojas 3. dan, evropski sudija)
– Aldini Islamović (licencirani trener, majstor karate crni pojas 2. dan)
– Murisu Šljiviću (licencirani trener, majstor karatea crni pojas 1. dan)
bez kojih bi ovaj uspjeh bio nezamisliv,

Zahvala pripada i našim roditeljima i svima koji nam konstantno pružaju nesebičnu podršku, a ovom prilikom posebno se želimo zahvaliti gosp. Nerminu Muratovicu za vrijednu donaciju energetskih-sportskih sokova za naše takmičare u Tuzli.

Za vikend nas na Ilidži očekuje novi tradiocionalni internacionalni karate kup, jedan od najjačih i najmasovnijih u regiji već dugi niz godina, koji takodjer planiramo posjetiti.Korak po korak… Idemo dalje!!! 💪/Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice/