KBS Seiken: U subotu Otvoreno prvenstvo u karateu “Živinice 2015”

Iako je Klub borilačkih sportova Seiken osnovan maja prošle godine, već su postignuti zavidni rezultati na takmičenjima širom Bosne i Hercegovine, tako da su karatisti ovog kluba već osvajači zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja. Ali to nije sve! Vrijedna uprava je učinila velike napore na omasovljenju članstva, pa sada Seiken broji preko 160 karatista.

Ono što je bitno istaće jeste da su izvršene sve potrebne pripreme na organizaciji i domaćinstvu Otovorenog prvenstva u karateu “Živinice 2015”. Aktivisti Kluba borilačkih sportova Seiken žele se dokazati i kao dobri organizatori i domaćini turnira, pa je sve spremno za veliki spektakl, o čemu predsjednik KBS Seiken Džemal Hodžić kaže:

“Sve je spremno za subotu, 18.aprila, kada će u 10 sati u Gradskoj dvorani početi Otvoreno prvenstv u karateu “Živinice 2015″. Očekujemo učešće više od 400 takmičara iz Tuzlanskog kantona, Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona. Naš grad će ugostiti oko hiljadu takmičara, sportskih radnika i roditelja djece koja se budu takmičila. Učestvuju sve pionirske selekcije, od uzrasta 6 godina i dalje, kao i kadeti u muškoj i ženskoj konkurenciji – kate i borbe, ukupno 80 kategorija ekipno i piojedinačno. Nabavili smo potreban broj pehara, medalja i diploma za najbolje ekipe i pojedince. Za najbolje klubove u generalnom plasmanu takođe su obezbijeđeni pehari za prva tri kluba, te još mnogo iznenađenja, kako za publiku, tako i za takmičare”.

Turnir u Živinicama ima veliki značaj u cilju popularizacije karatea  među mladima, a prema riječima trenera mr.Denisa Brčaninovića provjera je i za skorašnje održavanje državnog prvenstva:

“Takmičenje u Živinicama će okupiti veliki broj mladih i osim što svi žele biti najboji i osvojiti jednu od medalja, značajno je i to što će već 9.maja u Banja Luci biti održano državno prvenstvo BiH, pa je ovo prilika da se provjeri forma djece pred ovo značajno takmičenje”.

O turniru “Živinice 2015” brine se Organizacioni odbor u sastavu Džemal Hodžić, mr.Denis Brčaninović, Elvir Talović, Aldina Brčaninović, Muris Šljivić, Emrah Ćasurović i Kemal Jusić, koji su ujedno i treneri raznih klupskih selekcija.

U KBS Seiken naišli su na razumjevanje kod poduzetnika, koji su sponzori takmičenja mladih sportista, a očekuje se da će turnir u subotu u 10 sati otvori općinski načelnik Asim Aljić./Š.G./

Na slikama: Razne aktivnosti KBS Seiken