KBS Seiken: Uspjeh na turniru „Banja Luka 2019“

U sportskoj dvorani “Borik” u Banjoj Luci, 2.novembra, održan je 7. Međunarodni karate kup za djecu, kadete, juniore i seniore pod nazivom „GRAWE – ENERGIJA KUP 2019.“ ,u organizaciji Karate kluba „ENERGIJA“, koji zadnjih nekoliko godina slovi za jedan od najorganizovanijih, najmasovnijih i najkvalitetnijih karate turnira na prostoru Balkana.

Za takmičenje u Banjoj Luci bilo je prijavljeno 95 klubova iz Belgije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Srbije, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, sa ukupno 1200 takmičara.

KBS “SEIKEN” Živinice, kao jedini predstavnik Grada Živinica već dugi niz godina na karate turnirima ovog ranga, sa svojih 15 takmičara je imao izvanredan nastup, osvojivši ukupno 8 medalja, od toga 2 zlatne, 4 srebrene i 2 bronzane u službenim kategorijama.

Zlatne medalje su osvojili:
1. Tanović Emina – kate kadetkinje
2. Ademović Larisa – borbe pionirke

Srebrene medalje su osvojili:
1. Ahmetović Šejla – borbe pionirke
2. Šišić Ahmed – borbe pioniri
3. Zenunović Larisa – borbe kadetkinje
4. Ademović Melisa – borbe kadetkinje

Bronzane medalje su osvojili:
1. Kladanjčić Ajla – borbe pionirke
2. Mešić Arnes – borbe pioniri

Ostalim takmičarima je nedostajalo sportske sreće, te su ovaj put ostali bez sjajnog odličja, koje im je bilo jako blizu, ali smo uvjereni da će se već na nekim od narednih turnira okititi medaljama.Najiskrenije čestitke svim našim takmičarima na izuzetno uspješnim nastupima u Banjoj Luci.Za naredni vikend nas očekuju turniri u Sarajevu i Doboju, koje također planiramo posjetiti.

Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo trenerima kluba Denisu Brčaninoviću, Aldini Islamović i Murisu Šljiviću, kao i asistentima trenera: Omerkić Alemu, Čergić Arminu, Jagodić Almedinu i Musić Enisi,te ostalim članovima, roditeljima i simpatizerima našeg kluba, koji nam svakodnevno pružaju nesebičnu podršku./Press: Uprava KBS “SEIKEN” ŽivinicE/