KBS Seiken: Uspjeh na turniru u Tuzli

U nedjelju, 29.12.2019. godine, u tehničkoj organizaciji Karate kluba „Forma“, u Univerzitetsko-sportskoj dvorani u Tuzli, je održano 19. OTVORENO PRVENSTVO TUZLE. Na ovom takmičenju okupilo se nešto više od 300 takmičara iz 27 klubova sa prostora Bosne i Hercegovine.

KBS “SEIKEN” Živinice sa svojih 22 takmičara je imao izvanredan nastup, osvojivsi ukupno 20 medalja, od toga 6 zlatnih, 7 srebrenih i 7 bronzanih u svim kategorijama, te u ukupnom plasmanu klubova zauzeo 3. MJESTO, izuzimajući domaćina turnira. Ispred naseg kluba su završili karate klub “DO” Tuzla i karate klub “Tuzla” Tuzla!!!

Zlatne medalje su osvojili:
1. Sakić Nejla – kate pionirke
2. Tanović Emina – kate kadetkinje
3. Muratović Džejna – borbe pionirke
4. Kladanjčić Ajla – borbe pionirke
5. Mešić Arnes – borbe pioniri
6. Sakić Nedžad – borbe pioniri

Srebrene medalje su osvojili:
1. Nurković Ahmed – kate predpioniri
2. Nukić Belma – borbe pionirke
3. Ahmetović Šejla – borbe pionirke
4. Ademović Larisa – borbe pionirke
5. Zenunović Larisa – borbe pionirke
6. Ademović Melisa – borbe pionirke
7. Tuholjkić Bahra – borbe kadetkinje

Bronzane medalje su osvojili:
1.Muratović Adina – kate predpionirke
2. Pajević Tarik – kate predpioniri
3. Alispahić Muhamed – kate pioniri
4. Ramić Amar – kate pioniri
5. Pirić Bahrudin – kate kadeti
6. Selimović Safet – borbe pioniri
7. Šišić Ahmed – borbe pioniri

Uz nedostatak sportske sreće, u borbi za medalju su izgubile:1. Pajević Nela – kate predpionirke i 2. Muratbegović Sarah – kate predpionirke.Najiskrenije čestitke svim našim takmičarima na izuzetno uspješnim nastupima u Tuzli.

Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo trenerima kluba:Denisu Brčaninoviću,Aldini Islamović i Murisu Šljiviću,te asistentima:Omerkić Alemu,Jagodić Almedinu,Čergić Arminu i Musić Enisi,kao i ostalim članovima, roditeljima i simpatizerima našeg kluba, koji nam svakodnevno pružaju nesebičnu podršku.

Ovo je ujedno bio i naš posljednji turnir za ovu godinu. Slijedi kratka pauza, a potom zimske pripreme za polaganja kako za učenička, tako i za majstorska zvanja, kao i seminar za sudije, trenere i ispitivače na Ilidži./Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice-Muris Šljivić/