KBS Seiken:Najuspješniji živinički karate klub u 2019.

S obzirom na to da je karate sezona za 2019. godinu već završena, vrijeme je za rezime cijele sezone. Za naš klub, ovo je bila još jedna uspješna godina, sa novim postignutim rekordima na takmičarskom nivou.

Naime, u 2019. godini KBS “SEIKEN” Živinice je učestvovao na skoro 30 karate turnira, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu, a učešće je uzeto na turnirima svih nivoa, uključujući kantonalna, federalna,državna, međunarodna, balkanska, evropska i svjetska prevenstva.

U 2019. godini osvojeno je ukupno 237 medalja, od čega:
= 78 zlatnih medalja,
= 62 srebrenih medalja i
= 97 bronzanih medalja.

Iznjedrili smo 2 nova majstora karatea, 4 mlada reprezentativca Bosne i Hercegovine, te gotovo 150 mališana nagradili većim učeničkim karate zvanjima.

Važno je istaći da je članica našeg kluba, Tanović Emina, izborila učešće na balkanskom, evropskom i svjetskom karate prvenstvu, u svojstvu reprezentativke i aktuelne kadetske državne prvakinje u katama, što je ujedno i najveći rezultat živiničkog karatea u postratnom periodu.

Posebno smo ponosni na predsjednika našeg kluba i glavnog trenera, mr.sc. Denisa Brčaninovića, majstora karatea crni pojas 4. dan i licenciranog evropskog karate sudije, koji je imenovan za novog predsjednika kantonalne sudijske karate komisije TK-a.

Također, krajem godine, dobili smo ponudu i odmah aplicirali državnom karate savezu za održavanje internacionalnog karate prvenstva i očekivano dobili potvrdan odgovor od uprave saveza. To znači, da će se ove godine, ako Bog da, po prvi puta u historiji, u Živinicama održati karate prvenstvo internacionalnog karaktera.

Svi navedeni uspjesi i ove godine plasirali su naš kolektiv u sami vrh bosanskohercegovačkog karatea.

S obzirom na to da se februarski upisni rok približava, pozivamo sve zainteresovane roditelje da upišu svoje mališane u KBS “SEIKEN” Živinice, najuspješniji karate klub u Živinicama, te tako unaprijede rast i razvoj, koordinaciju, motoričke pokrete, i psiho-fizičku sposobnost svoga djeteta!

Ovom prilikom čestitamo svim našim članovima, trenerima, roditeljima i simpatizerima na uspjesima ostvarenim tokom 2019. godine, uz želju da zajedno u 2020. ostvarimo još bolje rezultate!/Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice-Muris Šljivić/