KBS Seiken:Novi/Stari karate reprezentativci BiH

U subotu i nedjelju, 26.-27.6.2021. godine, u Bugojnu je održano Državno karate prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore U-21. Tehnički organizator prvenstva bio je Karate savez Bosne i Hercegovine.

Na Državnom prvenstvu je nastupilo 559 najboljih takmičara u svojim kategorijama iz 104 registrovana karate kluba za 2021. godinu iz cijele Bosne i Hercegovine.
Naš klub je predstavljalo 11 takmičara i svi su imali izuzetno zapažene nastupe, osvojene su ukupno 2 bronzane medalje, zlatnog sjaja.

Bronzane medalje osvojili su:
1. Zenunović Larisa – borbe kadetkinje
2. Pirić Bahrudin – kate juniori

Osvajači medalja su na ovaj način automatizmom ušli na spisak Karate reprezentacije BiH za 2021. i stekli pravo nastupa na Balkanskom karate prvenstvu, koje će se najvjerovatnije, na jesen održati u Rijeci – Republika Hrvatska. Naš klub je ponovio rezultate iz prethodnih godina i po navici i ove godine iznjedrio dvoje novih karate reprezentativaca BiH iz Živinica, na što smo svi jako ponosni.

Uprava kluba je prezadovoljna pokazanom borbenošću i nastupima svih naših takmičara. Ovom prilikom čestitamo osvajačima medalja, a onima koji nisu uspjeli osvojiti medalju, želimo više sportske sreće i uspjeha naredni put.

Najsikrenije čestitke trenerskom kadru koji je radio na pripremi takmičara za Državno prvenstvo Denisu Brčaninoviću,Aldini Islamović,Murisu Šljiviću,Omerkić Alemu, Jagodić Almedinu i Musić Enisi,te ostalim članovima, roditeljima i simpatizerima našeg kluba, koji nam svakodnevno pružaju nesebičnu podršku./Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice/