KBS Seiken:Sa Karate turnira “Valentinovo “2020”

U subotu, 15.02.2020. godine, u organizaciji K.K. “DO” Tuzla, u velikoj dvorani SKPC “Mejdan” je održan karate turnir pod nazivom “V Međunarodni karate open turnir ~Valentinovo 2020.~”.

Na jednom od najjačih i najmasovnijih turnira u BiH, učešće je uzelo oko 1100 takmičara po kategorijama iz 104 kluba sa prostora osam država: Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

KBS “SEIKEN” Živinice sa svojih 16 takmičara je imao izvanredan nastup osvojivši ukupno 5 medalja, od toga 1 zlatnu, 3 srebrene i 1 bronzanu u službenim kategorijama.

Zlatnu medalju osvojila je  Ademović Larisa – borbe pionirke.

Srebrene medalje osvojili su:1. Alispahić Muhamed – kate pioniri, 2. Tanović Emina – kate kadetkinje i 3. Mešić Arnes – borbe pioniri.

Bronzanu medalju osvojila je 1. Muratović Džejna – borbe pionirke.

Uz repasažu, u borbi za medalju su izgubili 1. Zenunović Larisa – borbe kadetkinje i 2. Čergić Armin – borbe seniori.

Ostalim takmičarima je nedostajalo sportske sreće, te su ovaj put ostali bez sjajnog odličja, koje im je bilo jako blizu, ali smo uvjereni da će se već na nekim od narednih turnira okititi medaljama.

Najiskrenije čestitke svim našim takmičarima na izuzetno uspješnim nastupima u Tuzli.Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo trenerima kluba:– Denisu Brčaninoviću,  Aldini Islamović i  Murisu Šljiviću.

Asistentima:Omerkić Alemu,Jagodić Almedinu,Čergić Arminu i Musić Enisi,kao i ostalim članovima, roditeljima i simpatizerima našeg kluba, koji nam svakodnevno pružaju nesebičnu podršku.

Za vikend nas u Sarajevu očekuje novi internacionalni karate kup, koji također planiramo posjetiti./Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice/