KBS Seiken:Saopštenje za javnost

U Tuzli se u subotu, 27.februara, održao “XXIII Međunarodni karate turnir TK-a Open” i “VII Memorijalni turnir Fuad Hadžiavdić Fudo”, na kojem je učešće uzelo 888 takmičara, 75 klubova i nacionalnih selekcija iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

TK-a Open se u kontinuitetu održava već 23 godine zaredom, u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Takmičenje je održano u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla.

KBS “SEIKEN” Živinice sa svojim takmičarima je imao izvanredan nastup osvojivši ukupno 8 medalja, od toga 1 zlatnu, 5 srebrenih i 2 bronzane u svim kategorijama.

Zlatnu medalju osvojio je Džekić Mahir – borbe.

Srebrene medalje osvojili su:
1. Sinanović Mustafa – kate
2. Ademović Larisa – borbe
3. Ahmetović Šejla – borbe
4. Šišić Ahmed – borbe
5. Đulović Selmir – borbe

Bronzane medalje osvojili su Muratović Džejna – borbe i Sakić Nedžad – borbe.

Ostalim takmičarima je nedostajalo sportske sreće, te su ovaj put ostali bez sjajnog odličja, koje im je bilo jako blizu, ali smo uvjereni da će se već na nekim od narednih turnira okititi medaljama. Najiskrenije čestitke svim našim takmičarima na izuzetno uspješnim nastupima u Tuzli.Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo trenerima kluba Denisu Brčaninoviću,Aldini Islamović i Murisu Šljiviću, te asistentima Omerkić Alemu,Jagodić Almedinu,Čergić Arminu i Musić Enisi,kao i ostalim članovima, roditeljima i simpatizerima našeg kluba, koji nam svakodnevno pružaju nesebičnu podršku.

KBS “Seiken” Živinice od 1.3. do 31.3.2021.godine, vrši upis novih članova u karate školu. Upis i prvi mjesec treniranja su besplatni. Učlaniti se mogu djeca uzrasta od 5 do 15 godina. Upis se vrši na treninzima u terminima objavljenim na našoj fb stranici./Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice/