KBS Seiken:Učešće na prvnestvu FBiH

U subotu, 23.3.2019. godine, u organizaciji Federalnog karate saveza Bosne i Hercegovine , u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” Sarajevo, je održano “14. Federalno karate prvenstvo za djecu”.

Na ovom turniru učešće je uzelo preko 870 takmičara iz 80 registrovanih karate klubova za 2019. godinu na federalnom i državnom nivou, čiji su takmičari imali pravo nastupa na ovom takmičenju.

KBS “SEIKEN” Živinice, bio je jedini predstavnik iz Živinica na ovom takmičenju, kao i dugi niz godina ranije, te je sa svojih 20 takmičara imao izvanredan nastup osvojivsi ukupno 4 medalje, od toga 1 zlatnu, 1 srebrenu i 2 bronzane. Ostvareni rezultati su velika motivacija za državno prvenstvo koje nas uskoro očekuje, obzirom da osvojene medalje obećavaju i nove-stare reprezentativce BiH.

Zlatnu medalju osvojila je:
1. Tanović Emina – kate

Srebrenu medalju osvojio je:
1. Šišić Ahmed – borbe

Bronzane medalje osvojili su:
1. Zenunović Larisa – borbe
2. Ademović Larisa – borbe

Ostalim takmičarima je nedostajalo sportske sreće, te su ovaj put ostali bez sjajnog odličja, koje im je bilo jako blizu, ali smo uvjereni da će se već na nekom od sljedecih turnira okititi medaljama.

Najiskrenije čestitke svim našim takmičarima na izuzetno uspješnim nastupima u Sarajevu.

Veliko hvala našim trenerima:
– Denisu Brčaninoviću (predsjednik kluba, glavni trener, majstor karatea crni pojas 3. dan, evropski sudija)
– Aldini Islamović (licencirani trener, majstor karatea crni pojas 2. dan)
– Murisu Šljiviću (licencirani trener, majstor karatea crni pojas 1. dan)
bez kojih bi ovaj uspjeh bio nezamisliv,
Zahvala pripada i našim roditeljima i svima koji nam konstantno pružaju nesebičnu podršku.

Za vikend nas u Banjoj Luci očekuje novi tradiocionalni internacionalni karate kup, jedan od najjačih i najmasovnijih u regiji već dugi niz godina, koji takodjer planiramo posjetiti.Korak po korak… Idemo dalje!!!/Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice-Muris Šljivić/