KBS Seiken:Uspjeh na Kupu u Lukavcu

Nakon duže pauze, u nedjelju, 20.9.2020. godine, u odličnoj tehničkoj organizaciji Karate kluba “Sensei” Turija-Lukavac, u sportskoj dvorani u Lukavcu, je održan “XX KARATE KUP LUKAVAC 2020”, u skladu sa naredbama i preporukama nadležnih organa usljed aktuelne pandemije.

Na ovom turniru učešće je uzelo oko 200 takmičara iz 23 karate kluba sa prostora Federacije Bosne i Hercegovine. KBS “SEIKEN” Živinice je sa svojih 5 takmičara imao izvanredan nastup osvojivši ukupno 6 medalja, od toga 2 zlatne, 1 srebrenu i 3 bronzane u službenim kategorijama. Ostvareni rezultati su bili sasvim dovoljni da naš klub u ukupnom plasmanu klubova dijeli, više nego zasluženo, 5. mjesto, izuzimajući domaćina turnira.

Zlatne medalje osvojila je:
1. Tanović Emina – kate kadetkinje
2. Tanović Emina – kate juniorke
Srebrenu medalju osvojila je:
1. Jusić Majida – kate pionirke
Bronzane medalje osvojili su:
1. Sakić Nejla – kate pionirke
2. Alispahić Muhamed – kate pioniri
3. Brigić Ilhana – kate pionirke

Najiskrenije čestitke svim našim takmičarima na izuzetno uspješnim nastupima u Lukavcu.Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo trenerima kluba:Denisu Brčaninoviću,Aldini Islamović i Murisu Šljiviću, kao i asistentima kluba:Omerkić Alemu,Jagodić Almedinu, Čergić Arminu i Musić Enisi,te ostalim članovima, roditeljima i simpatizerima našeg kluba, koji nam svakodnevno pružaju nesebičnu podršku.

KBS “Seiken” Živinice od 1.9. do 30.9.2020.godine, vrši upis novih članova u karate školu. Upis i prvi mjesec treniranja su besplatni. Učlaniti se mogu djeca uzrasta od 5 do 15 godina. Upis se vrši na treninzima u terminima objavljenim na stranici./Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice/