KBS Seiken:Uspjeh na prvenstvu BiH

Proteklog vikenda u Derventi je održano Državno karate prvenstvo BiH za kadete, juniore i U-21, na kojem je nastupilo nešto više od 500 takmičara iz 97 karate klubova Bosne i Hercegovine.
Naš klub Seiken i grad ponosno i dostojanstveno predstavilo je 5 takmičara:
1. Mušanović Bekir – borbe U-21 +84kg
2. Zenunović Larisa – borbe U-21 -61kg
3. Alispahić Muhamed – borbe kadeti -52kg
4. Šišić Ahmed – borbe juniori +76kg
5. Sakić Nedžad – borbe juniori +76kg
Svi naši takmičari su ostavili srce na tatamiu, hrabro se borivši do zadnjeg atoma snage. Nekima je nedostajalo sportske sreće i koncentracije u posljednjim, najvažnijim sekundama meča. No ipak, dvoje od njih su, pobijedivši sami sebe, uspjeli odoliti ogromnom pritisku, domogavši se na kraju državne medalje, u izuzetno zahtjevnim i respektabilnim konkurencijama, što je za svaku pohvalu i naklon do poda:
1. Mušanović Bekir – treće mjesto 
2. Zenunović Larisa – treće mjesto 
Osvajanjem državnih medalja, dvoje pomenutih takmičara su potvrdili izvrsnu formu, te najavili ulazak u karate reprezentaciju za 2024. godinu i učešće na Balkanskom karate prvenstvu za kadete, juniore i U-21.
Navedeni rezultati su još jedan dokaz u nizu kvalitetnog, profesionalnog i uspješnog rada sa takmičarima svih uzrasnih kategorija u našem klubu. Već sada možemo konstatovati, na osnovu navedenih rezultata, da nam je jubilarna 2024. godina, jedna od najuspješnijih u posljednje vrijeme, iako je pred nama i drugi dio takmičarske sezone.
Iskrene čestitke svim našim takmičarima, naročito osvajačima medalja. Neizmjerno se zahvaljujemo svima na podršci, trenerima, članovima kluba, roditeljima, sponzorima i svim simpatizerima kluba, a posebne zasluge za ostvarene vrhunske rezultate idu izuzetno uspješnom trenerskom tandemu, našoj nesvakidašnje vrijednoj i neumornoj trenerici Aldini Brčaninović i virtuozu na tatamiu, treneru Elviru Taloviću, koji su dali najveći doprinos tokom priprema takmičara za državno prvenstvo./Uprava kluba/