KBS Seiken:Uspješna organizacija”Živinice open 2021″

Na najljepši način Klub borilačkih sportova Seiken dao je svoj doprinos obilježavanju Dana Grada Živinice, 19.juna.Tim povodom održano je”Prvo otvoreno prvenstvo u karateu-Živinice open 2021″ i protekao je u veoma dobroj atmosferi, a pohvale stižu sa svih strana.O tome iz KBS Seiken dolazi nam slijedeće saopštenje za javnost:

“Cijenjeni članovi, prijatelji i simpatizeri KBS “Seiken” Živinice,
iza nas je, sudeći po reakcijama mnogih, izuzetno uspješno organiziran i realiziran ogroman sportski projekat, odnosno karate spektakl koji se održao u našem gradu pod nazivom
„1. Otvoreno prvenstvo u karateu – ŽIVINICE OPEN 2021“, a u čast Dana Grada Živinica.

Prethodnih godina svjedočili smo izuzetno uspješnim organizacijama brojnih karate turnira u Živinicama na kantonalnom nivou. Višegodišnji vrhunski rezultati našeg kluba nisu ostali nezapaženi, te smo ove godine počašćeni da budemo organizatori i domaćini prvog karate turnira u našem gradu na državnom nivou, na što smo svi jako ponosi. Cilj uprave kluba je da ovaj turnir u budućnosti, uz nesebičnu podršku klubova iz cijele BiH, Karate saveza na svim nivoima i lokalnih vlasti, stekne epitet tradicionalnog, prepoznatljivog i izuzetno uspješnog karate turnira na ovim prostorima.

Na turniru u Živinicama učešće je uzelo 30 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine sa skoro 500 prijavljenih takmičara, rasporedjenih po kategorijama u pionirima, kadetima, juniorima i mladjim seniorima, koji su se takmičili u katama i borbama, pojedinačno i ekipno. Takmičenje je proteklo u najboljem redu, sa pregršt lijepih poteza, izvedenih kata, sjajnih borbi i fenomenalnih poena. U ukupnom plasmanu, po broju osvojenih medalja, za najuspješnije gostujuće klubove proglašeni su:

1. KK “Winner” Tuzla
2. KBS “Perfekt” Sarajevo
3. KK “Sensei” Turija

*Članovi KBS “Seiken” Živinice na domaćem terenu su imali izvanredan nastup osvojivši ukupno 53 medalje u svim kategorijama, od toga:
– 7 zlatnih
– 13 srebrenih
– 33 bronzane

Čestitamo na ostvarenim rezultatima i najiskrenije se zahvaljujemo svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos prilikom organizacije i realizacije turnira u Živinicama. Također, veliko hvala svim prijateljima našeg kluba, jer su svojim dolaskom uveličali našu sportsku manifestaciju. Nadamo se da su se ugodno osjećali u našem gradu i da su sa našeg turnira ponijeli najljepše uspomene. Vidimo se naredne godine, u mnogo većem broju i još ljepšem ambijentu, uz mogućnost prisustva i publike, ako Bog da. /Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice/