KBS Seiken:Vicešampioni BiH za 2023.godinu

Uspješna tradicija našeg kluba Seiken nastavila se i ove godine. Ponovo smo iznjedrili novog karate reprezentativca BiH, kao i svih prethodnih godina.

Naime, naš MUHAMED ALISPAHIĆ se danas, kada je to najviše trebalo, lavovski, hrabro i pametno borio u svim mečevima i osvojio, više nego zasluženo, drugo mjesto, na izuzetno zahtjevnom i visoko kvalitetnom državnom prvenstvu za djecu. I to nije sve, Muhamed je kao vicešampion Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, izborio plasman u karate reprezentaciju BiH i učešće na Balkanskom prvenstvu, koje će se krajem maja održati u Baru – Crna Gora.

Pored Muhameda, na današnjem Državnom karate prvenstvu za djecu (učešće uzelo 112 klubova sa 991 prijavljenim takmičarem), naš klub je hrabro i dostojanstveno predstavilo i preostalih 6 takmičara, koji su nažalost ostali bez medalje, no vrijeme je pred njima, a to su:

1. Rizvić Ajla – borbe 5. mjesto ????
2. Brčaninović Ahmed – borbe
3. Mustafić Ermin – borbe
4. Sakić Nejla – borbe
5. Bošnjić Amina – kate
6. Pepić Arslan – kate

Po zvaničnom biltenu državnog prvenstva, boduju se i trajno bilježe ostvareni rezultati od prvog do petog mjesta po kategorijama. Od gore navedenih takmičara, nakon Muhameda, Rizvić Ajla je ostvarila najbolji plasman, odnosno zauzela zvanično 5. mjesto, tj. izgubila je u borbi za medalju.

Najiskrenije čestitke svim takmičarima na vrhunskim nastupima, a naročito našem zlatnom Muhamedu Alispahiću i njegovim roditeljima.

Poseban naklon, iz poštovanja i zahvalnosti, našim vrijednim trenerima, koji su danas jako uspješno predvodili naše takmičare:

– Brčaninović Aldina
– Omerkić Alem

Na kraju, ali ništa manje značajno, naročito se želimo zahvaliti našim pokroviteljima i ZLATNIM SPONZORIMA, bez kojih bi navedeni uspjesi bili jako teško ostvarivi. Riječ je o sljedećim:

– Grad Živinice
– Kalelektrik d.o.o. Živinice
– Dental House Živinice
– Pekara Premium Živinice
– Akva Invest Živinice

Dalje nastavljamo sa još više žara i motiva, jer pred nama su:
– Balkansko prvenstvo za djecu,
– Federalno prvenstvo za starije uzraste,
– Internacionalni karate turniri,
– III kolo lige TK-a u organizaciji našeg kluba i
– Ljetni termin polaganja za učenička zvanja./ Press KBS Seiken//