KBS Šotokan: Osvojeno 12 medalja u Gradačcu

U nedjelju, 14. oktobra, u Sportskoj dvorani u Gradačcu u organizaciji Karate kluba Tempo održano je takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori kate i borbe pojedinačno i ekipno.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo preko 500 takmičara iz 33 kluba.Za Karate klub Šotokan nastupilo je 12 takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: 2 zlatne, 4 srebrene i 6 bronzanih medalja.

Za KBS Šotokan zlatne medalje osvojili su Šljivić Halima, Hukić Ramela i Nukić Belma.Srebrne medalje osvojili su Nukić Belma, Vrtagić Amila, Hamidović Anela i Džemal Ćasurović.

Bronzane medalje osvojili su Vrtagić Lamija, Numanović Anida, Mušanović Emrah, Mušić Vedad, Mušić Ermina i Dedić Emir.

“Pred njima je još puno takmičenja i boljih rezultata svakako će biti. Takmičari K.K. ŠOTOKAN Živinice nastavljaju sa pripremama za takmičenja koja su pred nama.U nedjelju, 28.10.2018.godine, u organizaciji KK BANOVIĆI i u Zvorniku, u organizaciji KK SENSEI Zvornik.Nadamo se da će naši takmičari ostvariti što bolji rezultat i na predstojećim takmičenjima u Banovićima i Zvorniku”, kaže predsjednik KBS Šotokan Ahmo Bojić.

Zahvaljujemo se ovim putem na podršci roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri: Bojić Ahmo, Bulić Hanifa, Bulić Ahmet, Bošnjaković Amila i Bošnjaković Adelisa./Tim za medije KBS Šotokan/